Senfoni konserinde şehitlerin ruhuna müezzinden dua

Güncelleme Tarihi:

Senfoni konserinde şehitlerin ruhuna müezzinden dua
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2016 18:53

‘Çanakkale Şehitleri Anısına’ etkinlikleri kapsamında Eskişehir’de gerçekleştirilecek senfoni konserinde Müezzin Akif Kılıç şehitlerin ruhuna dua okuyacak!

Haberin Devamı

Besteci Süleyman Alnıtemiz’in Çanakkale Savaşı’nın 100. yıldönümü için yazdığı, dünya prömiyeri geçtiğimiz yıl İstanbul’da gerçekleştirilen ‘Çanakkale Şehitleri Anısına’ konserinde bu yıl bir ilk yaşanacak.

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası ve Korosu tarafından seslendirilen, Çanakkale Türküsü ile başlayacak olan senfonik şiir ‘KANLISIRT’, sırasıyla Avustralya folk şarkısı, Mehmet Akif Ersoy’un Kurtuluş Savaşı şiirinden alıntılar, Anzak askerlerine ithaf edilen koral müzik ve ardından Üsküdar Selimiye Camii Müezzini Akif Kılıç’ın Çanakkale Şehitleri’nin ruhuna okuyacağı dua ile devam edecek. Orkestra şefliğini Hakan Şensoy’un yapacağı konser, Atatürk’ün 1934’te Anzak askerlerinin annelerine hitabı ile son bulacak.

Eser şehit ana, baba ve sevgililerine ithaf edildi!

Haberin Devamı

‘‘Bu bir savaş... Gidenin dönmediği, geride kalan ana, baba ve sevgililerin gözünü yoldan ayırmadan beklediği büyük bir sancı... Onların bu savaşı en ağır yaşayan insanlar olduğunu yaşadıkça anladım, anladıkça yaşadım... Savaşa yakarış olarak nitelendirdiğim eserimi bu yıl gözü yaşlı şehit ana, baba ve sevgililerine ithaf ediyorum.’’

Süleyman Alnıtemiz, Besteci

 

 

BAKMADAN GEÇME!