Semra Hanım, Özal kardeşleri Çankaya’dan nasıl kovdu

Güncelleme Tarihi:

Semra Hanım, Özal kardeşleri Çankaya’dan nasıl kovdu
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2005 01:54

Gazeteci Leylá Umar’ın yeni çıkan "Geriye Yazılar Kaldı" adlı kitabında anlatıldığına göre, Turgut Özal’ın kardeşlerinden hiç hoşlanmayan Semra Hanım, onların Köşk’e çıkmasını yasaklıyor.

Gazeteci Leylá Umar’ın anlattığına göre, dönemin Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın kardeşlerinden hiç hoşlanmayan Semra Hanım, onların Köşk’e çıkmasını yasaklıyor. Bir sabah uyanıp da Turgut, Korkut ve Yusuf Bozkurt Özal biraderlerin Köşk’ün mutfağında kahvaltı ettiklerini görünce fena halde sinirlenip ortalığı dağıtıyor.

LEYLÁ Umar’ın yeni yayımlanan ‘Geriye Yazılar Kaldı...’ adlı anı kitabında, dönemin Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın eşi Semra Özal’ın Çankaya Köşkü’nün mutfağını nasıl alt üst ettiği de anlatılıyor. Umar’ın verdiği bilgilere göre, Semra Özal, Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın kardeşleri Korkut Özal ve Yusuf Bozkurt Özal’ın Çankaya Köşkü’ne adım atmalarına izin vermiyor. Yine kitaba göre, bunun gerekçesi son derece basittir. Leylá Umar’ın kitabından takip ediyoruz:

‘Semra Hanım’la buluşmalarımız sıklaştıkça, anlattığı olayların sayısı ve içeriği de değişiyordu. Turgut Bey’in annesi ve kardeşlerinden hiç hoşlanmadığını zaten açıkça herkese söylerdi. Onları, dini devlet işlerine karıştırmakla suçlardı. (s.139)’

Ne var ki, Turgut Özal da kardeşlerine düşkündür. Semra Özal’dan gizli, Çankaya Köşkü’nde buluşur kendileriyle. Ancak bir kez Semra Özal’a yakalanmaktan kurtulamazlar. Gerisini, Semra Özal, Leylá Umar’a şöyle anlatıyor:

‘Turgut Bey’in kardeşlerini Köşk’e sokmasını yasaklamıştım. Bir sabah erkenden mutfaktan gelen sesleri duydum. Giyinip oraya koştum. Bir de baktım, üç kardeş kahvaltı ediyorlar, birbirlerine bir şeyler anlatıyorlar... Hırsla masa örtüsünü öyle bir çektim ki, her şey yerlere dökülüp saçıldı. Ama o günden sonra hiçbiri ne yanıma yanaşabildi, ne de Turgut Bey ağzını açıp bana sitemde bulunabildi. (s.139)’
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!