Şehrin kalabalığı içinde çocuk büyütmenin 5 yolu

Güncelleme Tarihi:

Şehrin kalabalığı içinde çocuk büyütmenin 5 yolu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2017 14:54

Çocuk büyütmek zaten oldukça zor bir iş. Bu kadar işin üzerine bir de şehrin kalabalığı ve stresi de eklenince ortaya çoğu zaman bir şenlik çıkıyor. Bu nedenle çocuklu ebeveynler olarak kendi çıkış yolunuzu kendiniz bulmalısınız. Size yardımcı olabilecek birkaç tavsiye bizden gelsin.

Haberin Devamı

1- İNSANLAR DAĞILDIKTAN SONRA DIŞARIYA ÇIKIN

Biliyoruz çocuğunuz çok erken uyanıyor. Hele bir de havalar ısınmaya başladığında onu evde tutmak daha da zorlaşıyor. Ancak sabahın erken saatlerinde dışarıya çıkarsanız o hava alma seansı çocuğunuz için de sizin için de kabusa dönüşebilir. Bu nedenle herkesin ofislerine çekildiği ve işlerine gömüldüğü saatleri kollayıp kendinizi bu saatlerde dışarıya atın.

Şehrin kalabalığı içinde çocuk büyütmenin 5 yolu

2- EVE EN YAKIN PARKIN YERİNİ ÖĞRENİN

Çocuğunuz gittiğiniz parkın ne kadar nezih ya da büyük olduğuyla ilgilenmeyecek. Onun için bir kaydırak bir salıncak gayet yeterli. Bu nedenle kendinizi uzak yerlere gitmek için zorlayıp çocuğunuzu da kendinizi de germeyin. Evinize en yakın parka gidip güneşin ve oyunun tadını çıkarın.

Haberin Devamı

Şehrin kalabalığı içinde çocuk büyütmenin 5 yolu

3- BİRLİKTE SOSYALLEŞİN

Hadi yazın parka gitmek gibi bir şansınız var. Peki ya kışın o soğuk günlerinde hem şehrin kalabalığı hem de çocuğun istekleriyle nasıl başa çıkacaksınız. Neyse ki şehirli ebeveynler için artık yepyeni seçenekler var. Mesela çocuğunuzla birlikte katılabildiğiniz yoga ve pilates dersleri, sosyalleşilen ve oyun oynanılan etkinlikler bulunuyor. Çocuğunuzu bu etkinliklere götürüp onun apartman hayatında yaşadığı yalnızlığı azaltabilir, daha sosyal bir kişilik olmasını sağlayabilirsiniz.

Şehrin kalabalığı içinde çocuk büyütmenin 5 yolu

4- MAHALLENİN KAFELERİNDE BİRLİKTE VAKİT GEÇİRİN

Çocuğunuz sizinle birlikte olduktan sonra her şekilde mutlu olacaktır. Belki de hem kendinizi hem de onu mutlu etmek adına mahallenizin kafesinde oturup birlikte biraz vakit geçirebilirsiniz. Mesela haftada bir gün bir öğününüzü dışarıda yiyip, sosyalleşip şehrin kalabalığını değil de tadını çıkarabilirsiniz.

Haberin Devamı

Şehrin kalabalığı içinde çocuk büyütmenin 5 yolu

5- HAFTA SONU ŞEHRE YAKIN KAÇAMAKLAR

Şehirde büyüyen çocuklarımız doğanın ne demek olduğunu malesef hiç bilmiyor. Çoğu inek, tavuk, keçi gibi hepimizin gördüğü hayvanları sadece fotoğraflardan ya da televizyondan biliyor. Bu nedenle fırsat bulduğunuz ilk anlarda çocuğunuzu alıp şehre yakın ama doğayla, diğer hayvanlarla iç içe olabileceği yerlere kaçın. Bu hem size çok iyi gelecektir hem de çocuğunuzun algısını geliştirecektir.

 
Hızlı ve Öfkelide 8'de Charles Theron Fırtınası

BAKMADAN GEÇME!