Sarkan yüz düşen kaş ipe asılıyor ve geriliyor

Güncelleme Tarihi:

Sarkan yüz düşen kaş ipe asılıyor ve geriliyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2006 00:00

Asma yöntemi Çin ve Doğu Avrupa ülkelerinde epeydir biliniyor ve uygulanıyordu. Ancak Batı’da popülerleşmesi yakın zamanda oldu. Yöntemi uygulayan İstanbul Tıp Fakültesi Plastik Cerrahi Kliniği’nden Prof. Dr. Ufuk Emekli, şakaktaki saçlı bölgeye ya da boyun için kulak arkasına küçük delikler açıldığını anlatıyor.

ABD’de FDA’dan (Gıda ve İlaç Kurumu) da onaylı polipropilen ip bu deliklerden içeriye sokuluyor. Cildin altında, kasların üzerindeki sarkmayan ak zarlardan geçirilerek çıkarılıyor. İpteki kılçık benzeri çıkıntılar dokunun içine iyice girdiğinden dokuyu kaldırmak, diğer bir deyişle asmak kolay oluyor. Saçlı bölgeye sabitleniyor. Asmadan arta kalan ipin fazlası kesiliyor.

Yüzün, alnın, boynun durumuna göre kullanılan iplerin sayısı değişiyor. Ancak genellikle tek yanak için en az 3, kaş için de en az 2 ip kullanılıyor. İp alerjik reaksiyonlara yol açmıyor.

GERME AMELİYATINDAN KORKANLAR İÇİN İDEAL

Dr Emekli, "Başlangıçta kaldırmadan ötürü, tutturulduğu yerde ufak-tefek kırışmalar oluyor. Ancak derinin elastikiyeti sayesinde bu kırışıklıklar en geç 3 hafta içinde topluyor. Ödemler de birkaç haftada geçiyor. 35-55 yaş arası, yüz germe ameliyatını erken bulan veya ameliyattan korkan ama bir şekilde ihtiyaç da hisseden kadın ve erkekler için ideal bir yöntem olabilir" diyor. Bu operasyon, dokuları fazla sarkmış, derisi elastikiyetini kaybetmiş olanlara uygulanmıyor.

İz bırakmayan bu yöntemde yüz sinirinin yaralanma riski de yok. Deride canlılık kaybı olmuyor. Tekrarlanabilir olması, iplere eklemeler yapılabilmesi avantajlarından. "Hiçbir ameliyat sonrası vazgeçtim, geriye dönelim diyemezsiniz. Ancak bu girişimden vazgeçebilirsiniz. Eski yüzüm daha iyi denirse veya enfeksiyon gibi az görülen sorunlar olursa iplikler geriye alınabilir. Her şey eskiye döner" diyor Prof. Dr. Emekli.

Asma, özellikle tüm yüze uygulandığında farkedilir sonuçlar alınan bir yöntem. Maliyeti 5-6 milyar lirayı buluyor.

ÖĞLE TATİLİ CERRAHİSİ

Estetik operasyonlardaki son eğilim "hızlı güzellik". ABD’liler buna "Öğle Tatili Cerrahisi" diyor. Adını, operasyonların öğle yemeği arasında bile yapılabilecek kadar kısa zamanda tamamlanmasından, kolay, az travmatik ve nispeten ağrısız olmasından alıyor. Bu yöntemlerden biri de "ipe asma". Sarkan yanaklar ve boyun ile düşen kaşlar, balık kılçığına benzer ipe asılıyor. 1-1,5 saatte çekiliyor ve yukarı kaldırılıyor.

Hızlı güzellik için başka seçenekler

 Yağ dolgusu: Kişinin karın yağ dokusu alınıyor ve kırışıklıklarına enjekte edilerek dolduruluyor. Enfeksiyon ve alerji riski düşük. Ancak yağ emildiği için tekrarlanması gerekiyor.

 Kıyılmış deri altı dokuları (doku kokteyli) enjeksiyonu: Yağ ve deri altı dokusunun kıyılmasından elde edilen bir kokteyl. Genellikle kişinin başka bir ameliyatı sırasında sağlanıyor. Ömrü yağ dokusuna göre daha uzun süreli.

 Hyaluronik asit: Horoz ibiği ve bakterilerden elde ediliyor ve enjekte ediliyor. İnce kırışıklıklarda da kullanılıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!