Sanki köye Noel Baba geldi

Güncelleme Tarihi:

Sanki köye Noel Baba geldi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2011 00:00

Çocuklar hayallerini yazdı. Bu dilekler ağaca asıldı. İstanbullular gerçekleştirdi. Üç yıldır süren ‘Bir Dilek Tut’ projesi Artvin ve Ağrı’dan sonra, bu yıl da 1500 Mardinli çocuğun dileğini yerine getirdi.

Haberin Devamı

Sevgili Nalin;
Bu gitarı sana bir başlangıç olsun diye gönderiyorum. Ben başarılı bir gitarist olmayı çok istedim ve bunu başardım. Umarım sen benden de başarılı bir gitarist olursun. Her zaman hayallerinin peşinden koş ve asla pes etme. İleride göreceksin ki kazanacaksın. Gitarın her teline dokunduğunda beni hatırlaman dileğiyle...
İşte böyle yazmıştı Melis Hanım gitar kutusunun içine yerleştirilen mektupta. Mektup da gitar da İstanbul’dan. Capitol Alışveriş Merkezi’nden gelmişti Mardin’in Yukarı Azıklı köyüne. Geçen eğitim-öğretim yılında Milli Eğitim’le işbirliği halinde en ihtiyaç sahibi okullar belirlenmiş, bu okullar tek tek gezilerek, öğrencilerden birer dilek tutmaları istenmişti. Hepsi birer mektuba hayallerindeki dileği yazdı: Kimi paten, kimi bisiklet, kimi gelin elbisesi, kimi kırmızı ayakkabılar... O dilekler İstanbul Altunizade’deki Capitol AVM’de kurulan kocaman bir dilek ağacına asıldı. AVM’ye alışverişe gelen yardımsever insanlar bu zarflardan aldı, içindeki dileği isterse alışveriş merkezinden isterse dışarıda başka bir yerden tedarik etti ve AVM yönetimine teslim etti. Ve işte aradan birkaç ay geçtikten sonra o hayaller çocukların ayağına kadar getirilip teslim edildi.
Aynı şey daha önce Artvin’de, Ağrı’da da yaşanmıştı. AVM kararlı, kampanya sürecek: Henüz kesin değil ama Mardin’den sonra seneye sırada yoksul Toros köyleri var belki de.

Haberin Devamı

N’OLUR BİR KIRMIZI ELBİSEM OLSUN

Melek Duyan yedi kardeşin en küçüğü. Bu yıl beşinci sınıfta, hiç zayıfı yok. Biraz çekingen olduğuna bakmayın, Türkçesi çok iyi. Meğer kırmızıyı çok severmiş; düğünlerde, bayramlarda akranları giyermiş de çok özenirmiş... Onun için istemiş bu kırmızı ‘entari’ ve ‘eykapları’.

SAVULUN MARDİNLİ TARKAN GELİYOR

Hüseyin Çiftsıra 7-A sınıfında. Evdeki üç kardeşin üçü de Tarkan hayranı. Bu gitarsa onun şöhret bileti: “Kızlar beni de beğenecek. Ne istersem çalarım” diyor ama önce ‘Birader’ şarkısını sökmek istiyor gitarda. Kim mi söylüyor? Şarkı mı, türkü mü yoksa bu ‘Birader’? Kimin umurunda, sonra öğrenir onları. Bugün kutlama zamanı!

Haberin Devamı

AH BİR GELİN OLSAM

Elif Duyan (7) okur-yazmaz... Yazıyı da öğrenecek elbette ama daha mühim bir telaşı var: Gelin olmak. Evde 5 artı 2 kardeşler. Yani evin iki kızının en küçüğü o. “Ablan evli mi” diye soruyorum. “I ıhh” diyor. “E senin acelen ne bu yaşta?” N’apsın bu gelin olma meselesi rüyalarından çıkmıyormuş bir türlü.

HEDİYELER İKİ AYDA TAMAMLANDI

Dilek Ağacı projesi 800 çocukla başladı, üçüncü yılında 1500 çocuğa ulaştı. Bunun için üç TIR dolusu hediye İstanbul’dan Mardin’in Sancarlı, Yüceli, Sürekli ve Yukarı Azıklı köylerine ulaştırıldı ve geçen haftasonu sahiplerine teslim edildi. Yukarı Azıklı Köyü Kazım Davran İlköğretim Okulu Müdürü Mehmet Oğuz çocukların aylardır hediyelerin hayaliyle yatıp kalktıklarını anlatıyor ve soruyor: “Buranın ahalisi tamamen Kürt. Nüfus 800 kişi ama taşımalı sistemle okulumuzda 250 öğrenci okuyor. Hemen hemen yarıya yakını kız. Diğer alışveriş merkezleri de böyle şeyler yapmalı. Görüyorsunuz bu aslında yardım değil, bir yatırım. Bu çalışma yapıldı ya, her birinin aklına kazındı Capitol. Bana sürekli nasıl bir yer olduğunu soruyorlar. Büyüyünce hepsi İstanbul’a gidip mutlaka orayı görmek istiyor. Anlamayamadığımsa, burayı hiç görmemiş, dışarıdan insanlar böyle anlamlı çalışmalar yaparken; Mardin’den çıkan, buranın kendi işadamları nerede?” Bu kampanyanın en güzel yanlarından biriyse Capitol AVM’deki Dilek Ağacı’na asılan hediyelerin iki ay kısa bir sürede yardımseverler tarafından tamamlanmış olması. Eksik kalan birkaç parça hediye de AVM yönetimi tarafından tedarik edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!