Samsun'da Offshore heyecanı

Güncelleme Tarihi:

Samsunda Offshore heyecanı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2013 17:02

Işıklar Dünya Offshore 225 Şampiyonası'nın ilk yarışları Samsun'da başladı.

Samsun Valiliği ev sahipliğinde 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen şampiyona, 8 tekne ve 16 sporcunun katılımı ile start aldı. Samsun Limanı'nda "Samsun Grand Prix 1" adıyla düzenlenen yarışın ilk gününde 30 tur sonunda birinciliği 37.43.095'lik zamanıyla Kerem Tuncer ve Tarık Öktem idaresindeki "STINHL" takımı aldı.

Yarışta, "STINHL" ekibinin ardından, YKM SPORT takımından Saruhan Tan ve Turgut Kaymak'tan oluşan ekip 38.43.842'lik derecesiyle ikinci, Cengiz Şıklaroğlu ve Levent Başak'tan oluşan Angel Yacht takımı ise 39.07.679'lik derecesiyle üçüncü oldu.
Organizasyonda, ilk turda Boğaç Hürzat ve Burak Tegül'den oluşan WD40 takımı, teknelerinin teknik arıza yapması nedeniyle yarış dışı kaldı. 5 numarayla start alan Powerboats-Yacthts takımının teknesi ise 19'uncu turda devrildi. Sürücüler Jerome Brarda ve Giovanni Casagni'nin yara almadan kurtulduğu kaza, takımı yarış dışı bıraktı.

Beşiktaş-Miele takımı ise son turda yaşadığı motor arızası nedeniyle 29 tur boyunca götürdüğü 2'nciliği kaybederek 6'ncı oldu. Işıklar Dünya Offshore 225 Şampiyonası'nda yarın "Samsun Grand Prix 2" yarışı Samsun Limanı'nda gerçekleştirilecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!