Şampiyona 500 bin Dolar

Güncelleme Tarihi:

Şampiyona 500 bin Dolar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2010 00:00

2009-2010 sezonunu 4 büyük takımı geçerek zaferle tamamlayan yeşil beyazlılar, Fair Play Ligi’ni de şampiyon olarak noktaladı. Timsahlar, 70 ceza puanıyla ilk sırada yer alma başarısı gösterdi.

Haberin Devamı

SÜPER Lig’in 2009-2010 sezonunu şampiyon olarak tamamlayan Bursaspor, Fair Play Ligi’ni de şampiyon olarak tamamladı.
Sezon başından beri tüm karşılaşmalarda görülen kartlar, saha kapatma,  seyircisiz oynama ve hak mahrumiyeti cezalarının ceza puanı olarak işlendiği  değerlendirmede, 34 hafta sonunda zirvede yer alan Bursaspor, lig şampiyonluğunun ardından, centilmenlikte de şampiyonluğa ulaştı. Bursaspor bu başarısıyla 500 bin dolar para ödülünün de sahibi oldu.
İkinci G.Birliği
Futbol Federasyonu ve Turkcell’in ortaklığıyla oluşturulan Fair Play Ligi’nde yeşil beyazlı takım, 70 ceza puanıyla ilk sırada yer alma başarısı gösterdi.
Bursaspor’un ardından Gençlerbirliği 74 puanla ikinci sırada yer alırken,  Gaziantepspor ise 76 puanla üçüncü sırada kaldı. Böylece ikinci Gençlerbirliği 300 bin dolar, üçüncü Gaziantepspor ise 200 bin dolar para ödülünün de sahibi  oldular.
Çalışmalar artacak
Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, “Büyük önem verdiğimiz bu projeyi Futbol Federasyonu’nun  sosyal sorumluluk faaliyeti olarak görüyoruz. FIFA Fair Play ödülüne sahip bir  federasyon olarak, bu konudaki çalışmalarımızı artarak sürdüreceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Stada ilk kazma

ŞAMPİYONLAR Ligi karşılamalarını oynayabilmek için Atatürk Stadyumu’nu UEFA kriterlerine uygun hale getirmek isteyen Busaspor, dün statta ilk kzım çalışmalarını başlattı. Ekipman desteği veren Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin kepçesi, Atatürk Stadı’na girdi ve atletizm pistinin tribünlerle birleştiği noktayı kazdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!