Sakarya'da şok karar

Güncelleme Tarihi:

Sakaryada şok karar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2008 11:55

Sakaryaspor Kulübü Başkanı Bülent Yılmaz, alacaklarının ödenmesi için Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) aracılığıyla kendilerine ihtarname çeken 13 futbolcuya takımdan ayrı çalışma cezası verdiklerini söyledi.

Haberin Devamı

Yılmaz, yaptığı açıklamada Bora, Gökhan Kök, Taner, Yaşar, Rasim, Arif, Eray, Hasan Uğur, Orhan Alemdar, Ünsal Aka, Burak Akdiş, Serkan ve Serdal'ın takım dışında antrenör eşliğinde Erenler ilçesindeki toprak sahada çalışacaklarını belirtti.

Futbolcuların alacakları için TFF'ye başvurduklarını ve kendilerinin de futbolculara alacaklarını ocak ayı sonuna kadar ödeyeceklerini söylediklerini kaydeden Yılmaz, şöyle konuştu:

“Futbolcular alacaklarını hemen istedi. Biz de bunun üzerine 'bizden ayrı çalışacaksınız' dedik. Bu 13 oyuncu bizden ayrı çalışacaklar, idmanlarına devam edecekler ama kadromuzda yer almayacaklar. Niye? Çünkü formamıza ihanet ettiler. Teminat altında olan alacakları her ne olursa olsun gecikme faiziyle birlikte alırlardı. Organize bir hareketle Sakaryaspor'u çökertmek için böyle bir hareket yaptılar. 9 puanlı bir takım ve 13 oyuncu bunu yapıyor, başka bir şey söylemek istemiyorum ve takdiri kamuoyuna bırakıyorum. Bu değerlendirmeyi kamuoyu da yapacaktır. Oyuncular istediği zaman oynayacak, istemedikleri zaman oynamayacaklar ama hak etmedikleri halde parayı almaya çalışacaklar. Böyle bir şey yok. Dünyanın hiçbir yerinde hak etmedikleri parayı insanlar alamaz.”

Haberin Devamı

“BU FUTBOLCULARI TÜM TÜRKİYE'YE AFİŞE EDİYORUZ”

Göreve geldiklerinden itibaren kulüp için 2 milyon YTL'ye yakın ödeme yaptıklarını ifade eden Yılmaz, sözlerine şöyle devam etti:

“Futbolculara da 1,5 milyon YTL'ye yakın ödeme yaptık. Kartalspor ve Adanaspor'a bakın, tek kuruş para dahi ödememişler. Biz ise cezaları olduğu halde primlerini ödedik. Buna rağmen bize protesto çekiyorlar, buna tahammül edemem. Sakaryaspor formasını kimsenin ayakları altında ezdirmem. İsteyen istediği yere gidebilir. Sakaryaspor'un şanlı tarihine ve kendi oynadıkları maçlara baksınlar, kendilerinin ne olduğu ortaya çıkar. 18 futbolcumuz onların yerine oynayacak ve eminim ki onlardan daha iyi mücadele edecekler. Formalarının hakkını vermeye çalışacaklar. Türk futbol kamuoyu bilsin ki biz elimizden geleni yaptık. Bu futbolcuları tüm Türkiye'ye afişe ediyoruz. Herkes bu futbolcuları görsün. 9 puanlı Sakaryaspor'u bıraktıkları yeri de görsünler.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!