Sahtecilik fabrika kurmama engel

Güncelleme Tarihi:

Sahtecilik fabrika kurmama engel
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2008 00:00

Dünyaca ünlü markalardan biri olan İtalyan Paul&Shark, üst olarak seçtiği Türkiye’den Irak, Suriye ve İran’a açılma planları yaparken, şirketin kurucusu ve başkanı Paulo Dini, "Sahtecilikle ilgili problem olmasa Türkiye’ye şimdiye kadar fabrikayı kurmuştum" dedi.

Ekonomist Dergisi’nde yer alan röportajında 1997 yılında girdikleri Türkiye’ye ilişkin planlarını anlatan Paulo Dini, 20 mağaza ve 16 corner’a ek olarak Akdeniz ve Ege kıyılarında 20’şer mağaza ve corner açacaklarını söyledi. Dünya genelinde 700 mağaza ve 700 milyon Euro’luk ciroya sahip olan şirketin, Türkiye’de Novita Tekstil’in sahibi Selçuk Güzenge ile birlikte hareket ettiklerini belirterek, "Türkiye’den memnunuz ama ekonomik ve siyasal krizler tabi ki merkezimiz İtalya’yı biraz endişelendiriyor. Ama genel anlamda Türkiye ekonomisinin bu krizlerden çok etkilenmeyeceğini düşünüyoruz" diye konuştu.

Paul&Shark’ın üretimini Uzakdoğu’ya kaydırmayan 5 İtalyan şirketten biri olduğunu söyleyen Dini, "Bir dönem Türkiye’de üretim yapmayı düşündük. Ancak Türkiye’ye böyle bir imalatı getirmek için bazı pürüzler var, Türkiye’de taklit sorunu maalesef aşılamıyor. Bu nedenle üretimden korkuyoruz. Burada üretim yapıp başka ülkelere de ihracat yapabiliriz ama yapamıyoruz. Alınan önlemler iyi ama yeterli değil. Durum değişirse üretime sıcak bakabiliriz."

Tarzlarımız benziyor

Türkiye’nin Çin, Rusya ve İspanya’dan sonra en fazla iş yaptıkları 10 ülke arasında yer aldığını söyleyen Dini, şöyle konuştu: "Türkler’in markamızı sevdiğine inanıyoruz., burada sürekli müşterimiz çok. Türk tüketicisinin giyim tarzı ile İtalyanlar’ınki çok benzer. Paul&Shark bir moda markası değil, bir statü markası. Dolayısıyla her türlü kategoriden müşterimiz var. Türkiye’de agresif büyüme hedefimiz yok. Yavaş yavaş ama sağlıklı büyümeyi tercih ediyoruz."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!