Sahadaki kozum Hamit

Güncelleme Tarihi:

Sahadaki kozum Hamit
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2008 00:00

"Hamit Altıntop, hem defansif hem de ofansif açıdan çok etkili bir oyuncu. Rakibin oyun düzenini bozmakla kalmayacak, forvete de destek verip hücum gücümüze güç katacak. Bu turnuvada ondan çok şey bekliyorum."

MİLLİ Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Euro 2008’de bütün oyun planını Hamit Altıntop üzerine kuracağını belirtti. Terim, dün Cenevre’de yardımcıları ile yaptığı toplantıda, "Sahadaki kozum Hamit Altıntop olacak. Çünkü o hem defansif hem de ofansif açıdan etkili bir oyuncu" yorumunu yaptı.

İlk hedeflerinin Portekiz, İsviçre ve Çek Cumhuriyeti ile yapacakları grup maçlarından başarılı olup bir üst tura çıkmak olduğuni ifade eden Terim, sistemini Hamit Altıntop üzerine kuracağını ifade etti. Fatih Terim, yardımcılarıyla yaptığı değerlendirme toplantısında şunları söyledi:

"Hamit, hem defansif hem de ofansif açıdan çok etkili bir oyuncu. Rakibin tüm sistem ve taktiğini yakından takip ediyoruz. Rakiplerin değil bizim nasıl oynayacağımız önemli. Oluşturduğumuz oyun şablonunu sahaya yansıtabildiğimiz taktirde, rakiplerimizin silahları ne olursa olsun başarılı oluruz.

Bizim oyuncular da değerli

Sahada geri adım atmak yok. Çünkü oyun planımızda bu yok. İmkanlarımızı zorlayacağız. Burada en büyük görev sertliği ve tekniği ile ön planda olan Hamit Altıntop’a düşecek. Milli Takım’ın en büyük kozlarından biri Hamit olacak. Altıntop, hem rakiplerin oyun düzenini bozacak, hem de forvete destek verip gücümüze güç katacak. Rakiplerimizin önemli oyuncuları var. Türk Milli Takımı’nda da çok değerli oyuncuların olduğu unutulmasın. Sadece Hamit Altıntop değil tüm takım sahada mücadele edecek. Rakiplerimizi gözümüzde büyütmeyeceğiz.

Patlama yapacak yıldızımız çok

Takımda çok daha fuleli ve tempolu oyuncularım olduğu için mutluyum. Nihat Kahveci, Tuncay Şanlı, Mevlüt Erdinç, Hamit Altıntop ile birlikte patlama yapacak yıldızlarımız. Bu oyuncularla zaferlere imza atacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Defansımızda Servet, Gökhan, Sabri gibi oyuncularımızın da katkısı unutulmasın. Arda rakibi çok iyi oyalayan ve bire birde etkili olan önemli bir oyuncu. Sahada 90 dakika top kontrolünün Milli Takım’da olması için sistem oluşturduk."

HIRSLI

Uzun bir sakatlık döneminden sonra Finlandiya maçıyla sahalara dönen Hamit Altıntop, idmanlardaki hırsıyla dikkat çekiyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!