Sağlıklı oyuncu bulmak zor

Güncelleme Tarihi:

Sağlıklı oyuncu bulmak zor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2009 00:00

“Geniş Aile”nin Cevahir’i Ufuk Özkan’ı, oğlunun doğumuna bir saat kala çok üzen şey neydi? Özel sağlık sigortasından neden vazgeçti? Dizi sektörü, oyuncuları nasıl etkiliyor? Özkan, tüm bu soruları sagliklierkek.com sitesinde yanıtladı...

Haberin Devamı

* Siz ya da bir yakınınız hastalandığında özel hastaneyi mi, devlet hastanesini mi yoksa üniversite hastanesini mi tercih edersiniz?
  
- Ben Bağ-Kur’luyum. Özel sağlık sigortam da vardı, fakat iki sene önce eşimin hamileliği döneminde 8,5 ay boyunca bir hastaneye gittik ve özel sağlık sigortamızdan yararlanarak eşimin tüm kontrollerini sorunsuz bir şekilde yaptırdık. Son dakikada bir aksilik çıktı; hastane bizim poliçemizin doğumu karşılamadığını söyledi. Eşimin hamileliğinin son 13 gününü başka bir hastane aramakla geçirdik. O gün, özel sağlık sigortasını pas geçmeye karar verdim. Bağ-Kur kapsamında sosyal güvencemden yararlanıyorum. Hastane tercihine gelince... Biz biraz üşenge-cizdir, Türk halkında vardır bu, ölmeden 1-2 dakika önce gideriz hastaneye. Ama aslında her altı ayda bir check-up yaptırmamız lazım. Benim doktor arkadaş-larım var, bazen kendileri arar, gelirler. Onun dışında genellikle hastalığa düşünce gidiyoruz.

DOĞUMA GİRMEME SON ANDA OLMAZ DEDİLER

* Bir doktorda hangi özellikleri ararsınız?

- ışinin ehli, Hipokrat yeminine sadık ve dürüst olması önemli. Basit bir ilaçla geçecek bir hastalık için lokal anestezi tavsiye etmeyecek bir doktoru tercih ederim.

* “Sağlıklı bir erkek” dediğimizde nasıl bir erkek geliyor aklınıza?

- Sigara içmeyen, alkol kullanmayan, gece normal saatlerde yatan, sabah normal saatlerde kalkan kişiler sağlıklı olur. Bizim sektörde çalışma saatleri düşünüldüğünde, bunlara uymak imkansız. Bazen sabahlıyoruz ya da sabahın çok erken saatlerinde çekime başlıyoruz. Sette iki arada bir derede yediğimiz için beslenmemiz de çok sağlıklı olmuyor. Bu işte stres başrol oynadığından sigara da içiyorum, aşırı olmamakla birlikte içki de kullanıyorum. Bizim sektörde çok sağlıklı kimse yok, sağlıklı oyuncu bulmak çok zor.

* Oğlunuzun doğumuna girdiniz mi?

- Biz, doğuma benim de gireceğimi sanıyorduk ama son dakikada “giremezsiniz” dediler. Onları da anlıyorum ama sonuçta birlikte bir insan getiriyorsunuz dünyaya, doğum anında da birlikte olmak istersiniz tabii ki. Eşinize destek olmak, o ritüeli birlikte yaşamak için... Keşke daha önce haberimiz olsaydı, eşim de kendini ona göre hazırlardı. Doğuma bir saat kala “Doğum sırasında neyle karşılaşacağımızı bilmediğimiz için doğumhaneye girmemenizi daha uygun görüyoruz” dediler, ben de son bir saat boyunca eşimi sakinleştirmeye, yüreklendirmeye çalıştım. Ağlayarak girdi doğuma! İnşallah ikincisinde birlikte gireceğiz.

SAĞLIK KONUSUNUN CİNSİYETİ OLMAZ

* Erkeklerin saç ektirmeleri, botoks yaptırmaları, yüz estetiği olmaları konusunda ne düşünüyorsunuz?


- Tıp o kadar gelişti ki, mesela dün tiyatrodan arkadaşlarımla diş implantını konuştuk, bu işlem için 15 dakikanın yeterli olduğunu öğrendim.
Eğer yüzünüzle ilgili iş yapıyorsanız, televizyonda çalışıyorsanız bence tıbbın tüm nimetlerinden faydalanmanız gerekir. Saç ektirme, botoks yapılabilir tabii ki, neden yapılmasın? ileride saçım dökülse, ben de saç ektirmeyi denerim tabii ki...

* Üroloji uzmanlarının neredeyse tamamı erkek. Oysa kadın hastalıkları doğum uzmanları içinde çok sayıda erkek var. Kadınların ürolog olmasına nasıl bakıyorsunuz? Neden çok sayıda jinekolog erkek varken, kadınlar ürolojiyi seçmiyor sizce?

- ışinin ehli birisi için cinsiyet çok önemli değil. Ama Türkiye’de “Doktor erkek miydi” diye soranlar var. Bunlar bana çok saçma geliyor.
Ne kadar çok işini iyi yapan doktor varsa, o kadar çok alternatif vardır. Bu da hasta için seçme özgürlüğüdür. Doktorlar için de bir rekabet alanı oluşur, bu iyi bir şeydir. Sağlığın cinsiyeti yoktur.  Ama ürolojiyi seçmiyorlarsa, vardır bir nedeni. Bunun altında aile baskısı, sosyal baskı, mahalle baskısı, din, ayıp gibi kavramlar da yatabilir, “Doktor oldu ama bilmem kimin neresine bakıyor” gibi söylentiler de olabilir. Esefle kınıyorum...

Haberin Devamı

KADININ KORUNMASI DAHA GÜVENİLİR  

Haberin Devamı

* Bir ilişkide kim korunmalı; kadın mı, erkek mi?

- Kadınlar için daha uygun yöntemler var; spiral, doğum kontrol hapları gibi. Kadının korunması daha güvenilir bence.

* Sağlıkla ilgili ilaç almanızı gerektiren kronik bir hastalığınız var mı?

- Hayır. Ben vitaminlerimi almaya çalışırım, bunun dışında sürekli kullandığım bir ilacım yok.

3 YAŞINDA APANDİSİTİM PATLADI  

* Bazı kişilerde hastaneye gitme, iğne olma gibi fobiler vardır. Sizin de sağlıkla ilgili evhamlarınız, korkularınız var mı?

- Böyle sorunlarım yok, ben rahatımdır. Mesela elimde bir et beni vardı, seneler önce onu aldıracaktım. Doktorum “narkoz verelim” dedi ama istemedim. Doktorla birlikte baka baka operasyon yaptık. Hatta üç yaşındayken apandisitim patladı, tüm vücudumu açtılar. Her tarafımda dikiş izleri vardır, bu nedenle korkmam. Allah düşürmesin yine de...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!