Sağlam: Hedefe yürüyeceğiz

Güncelleme Tarihi:

Sağlam: Hedefe yürüyeceğiz
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2009 14:48

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, "Hiç bir takımı küçümsemeyeceğiz, hiç bir takımı da gözümüzde büyütmeyeceğiz. Hedefimiz var, işi çok ciddiye alıp yolumuzda ilerleyeceğiz" dedi.

Haberin Devamı

Sağlam, ilk 6 hafta yapacakları maçlarda alacakları sonuçların, ligi ilk 5 takım arasında bitirecek grupta yer alıp alamayacaklarının da belirleyicisi olacağını söyledi.

Sağlam, bugün Özlüce Tesisleri'nde yaptığı basın toplantısında, ligin ilk maçıyla ilgili değerlendirmelerde bulunup, pazar akşamı Eskişehirspor ile oynanacak maçla ilgili düşüncelerini açıkladı. Kasımpaşa'yı yenerek lige galibiyetle başlamanın önemli ve anlamlı olduğunu belirten Sağlam, böylesi bir başlangıcın gelecek için de umut verdiğini söyledi. Eskişehirspor ile deplasmanda, ardından Ankaragücü ile kendi sahalarında yapacakları maçların önemli olduğunu, bu maçları üçer puanla geçmeyi planladıklarını söyleyen Sağlam, "Bu üç maçın ardından üç hafta ligin zirvesini kovalayan, hedefleri büyük olan Trabzonspor, Fenerbahçe ve Sivasspor ile oynayacağız. Bu durumda Eskişehirspor maçının önemi bir kez daha ortaya çıkıyor. Bu maçı kazanmamız gerekiyor" dedi.

Haberin Devamı

Bursaspor'un bu sezon hedeflerinin büyük olduğunu vurgulayan Sağlam, şöyle devam etti:

"Zorlu haftalar öncesinde alınacak puanlar bizim zirveye oynayan grubun içinde olup olamayacağımızın göstergesi olacak. Hedeflerimiz doğrultusunda 34 karşılaşmadan belki de durumumuz ve konumumuz itibariyle 3-4 tanesini beraberlikle tamamlarsak diye düşünürsek, Eskişehirspor karşısında kazanmak için oynamamız gerekiyor. Eskişehirspor karşılaşması, büyük bir hedef yakalayacaksak, daha sezonun başında bizi seven insanlara nereye gideceğimizi gösterme açısından çok önemli bir karşılaşma. Her karşılaşmayı kazanmaya oynuyoruz derken ligde bulunduğu konumları ne olursa olsun ne bir takımı gözümüzde büyütüp ondan çekinerek ürkeklik havasında oynayacağız, ne de gözümüzde iyice küçülterek o maçın havasından uzaklaşma gibi bir pozisyonda olacağız. Her takıma saygımız olacak. Her takımla alakalı olaya ciddi sarılacağız. Bu bakış açısında iyi bir yola girip sezonu da çok iyi bir yerde bitireceğimiz yönünde beklenti ve hedefimiz var."

Geçen sezon Bursaspor ile Eskişehirspor arasında oynanan maçlarda fair-play adına iki şehir ve takımın ortaya koyduğu dostluk adına çok güzel sahneler yaşandığına dikkat çeken Sağlam, "Keyifli karşılaşmalar oynandı. Bu karşılaşmanın öncelikle dostluk çerçevesinde başlayıp bitmesini diliyorum. İşin içinde futbolun doğasında olan rekabet var. İki taraf da bazı şeyleri istiyor. Geçici sertlikler olabilir, tartışmalar olabilir. Kesinlikle herkes bilsin ki, futbolun içindeki bu rekabet ortamının getirdiği ufak olaylar iki camianın, iki şehrin, iki takımın dostluğuna gölge düşürmez. Kazanırsak sevincimizi kendimize yakışır şekilde kutlarız, kaybedersek rakibin elini sıkar şehrimize döneriz" diye konuştu.

Haberin Devamı

Maç hazırlıklarının iyi geçtiğini de kaydeden Sağlam, "Hafta arasında milli takıma giden oyuncularımız oldu. Eren ile Serdar ümit milli, Sercan A milli takıma, İvankov da Bulgaristan milli takımına gitti. İvankov oynamadığı için sıkıntısı yok, Eren ve Serdar'da sakatlıklar var, antrenmana çıkaramadık. Takımda fiziksel anlamda İvan Ergiç gibi, Kirita, Tadeu gibi, Batalla gibi sorunu olanlar vardı. Tadeu'yu kadroya almıştık ama diğerlerini kullanamadık. Fiziksel anlamda arkadaşlarının seviyesine ulaşmak için çaba sarfediyorlar, ekstra antrenman yapıyorlar. Onların da bu anlayışı sorumluluk duyguları bizi mutlu ediyor. İvan Ergiç'i bu hafta kadroya almayı düşünüyoruz. Batalla'nın sorunuyla alakalı henüz sonuca varmış değiliz. Sorun çözülürse ondan da faydalanmayı düşünüyoruz. Serdar ve Eren'in dışında sakatımız yok, cezalımız da yok. Kafamızdaki ideal kadroyu da Eskişehirspor karşısına çıkarmayı düşünüyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Sağlam, Sercan'ın Galatasaray'dan teklif aldığı yönünde çıkan haberlerin anımsatılması üzerine de şöyle dedi:

"Sercan'ın sözleşmesi bir yıl daha uzatıldı. 3 yıl daha mukavelesi var. Babası ve ağabeyi Sercan'ın transferi konusunda karar verebilecek yetki ve sorumlulukta değil. Sercan'la ilgili kararı Bursaspor verir. Sercan Bursaspor'da oynamaktan memnun. Bizden bir açıklama gelmedikten sonra tarfatarların bu şekilde basında çıkan haberlere itibar etmemelerini istiyorum. Sercan bizimle beraber olacak. Çok anormal bir durum ortaya çıkarsa, durum değişir, bunu da açıklayacak olan biziz. Bizden açıklama duymadıktan sonra herhangi bir oyuncuyla alakalı çıkacak bütün transfer haberlerinin aslı yoktur diyorum. Önemli olan antrenörün ve futbolcunun memnuniyetidir. Biz memnun ve mutlu olduğumuza göre başka bir şey düşünmeye gerek yok."

Haberin Devamı

Sağlam, takımda başka sürprizler yaşanmayacağını da vurgulayarak, "Herhangi bir sürpriz olmayacak. Çok da büyük bir değişiklik yapmayı düşünmüyoruz. Takımı değiştirme gibi bir zorunluluğumuz da yok. İstikrar ve devamlılıktan yana olduğumuzu her fırsatta dile getiriyorum. Ortam bazen böyle davranmayı gerektiriyor" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!