Saçlarınızı şekillendirirken dikkat etmeniz gereken 8 püf noktası

Güncelleme Tarihi:

Saçlarınızı şekillendirirken dikkat etmeniz gereken 8 püf noktası
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2017 12:26

Hemen hemen hepimiz daha bakımlı ve şık görünmek için saçlarımızı şekillendirmeye ihtiyaç duyuyoruz. İşte bu konuda bize yardımcı olacak 8 püf noktası...

Haberin Devamı

Saçlarımızı şekillendirirken bilmeden de olsa birçok hata yapıyoruz. Bu hem saçların sağlıksızlaşmasına hem de bir türlü istediğimiz şekli yakalayamamamıza yol açıyor. Peki, saç şekillendirirken nelere dikkat etmeli?

Saçlara şekil verme konusunda ilk dikkat edilmesi gereken saçın yapısını bilmek. Saç ve saç derisini daha iyi tanımak için yapılan testler bu konuda size oldukça yardımcı olacaktır.

Saçlarınızı şekillendirirken dikkat etmeniz gereken 8 püf noktası

Saçlarınıza uygun ürünler seçin. Saçlarınızı tanıdıktan sonra, saç tipinize uygun olan bakım ürününü seçerek saçlarınızın daha kolay istediğiniz şekle girmesini ve aynı zamanda daha sağlıklı olmasını sağlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Yüz tipinize, gözlerinizin şekline ve büyüklüğüne, burun ve ağız yapınıza göre ideal saç şekliniz de değişiklik gösterecektir. Saçlarınızın kıvırcık, dalgalı ya da düz olması da kullanacağınız saç şekli için önemli kriterlerden. Bu konuda karar vermek için kuaförünüzden ya da saç stilistlerinden yardım alabilirsiniz.

Saçlarınızı şekillendirirken dikkat etmeniz gereken 8 püf noktası

Saçlarınızı şekillendirmek için yüksek ısı gerektiren aletler (fön makinesi, saç düzleştirme makinesi ya da maşa gibi) kullanacaksanız, bu aletlerle yapacağınız işlemlerden önce, işlemler sırasında ya da sonra uygulanabilen ve saçı ısıya karşı koruyan şampuan, krem, sprey ya da köpük gibi saç bakım ürünlerini tercih edin. Bu aletlerin ısı düzeyini ise tutabildiğiniz en düşük derecede tutmaya çalışın.

Saçlarınızı şekillendirmek için çok fazla kimyasal içeren ürünler yerine daha doğal ürünleri tercih edin. Böylece hem saçınızı doğal yollardan beslemiş olursunuz; hem de kimyasalların saçınıza vereceği zarardan kurtulursunuz. Özellikle yüksek ısılı işlemlerden sonra sadece saçı beslemek için bile doğal ürünleri uygulayabilirsiniz. Saçlarınız için doğal ürün seçerken de dikkatli olmalı, saçınıza olacak etkisinden emin olmadığınız ve güvenmediğiniz doğal ürünleri satın almamalısınız.  

Haberin Devamı

Saçlarınızı şekillendirirken dikkat etmeniz gereken 8 püf noktası

Saçlarınızı çok sık yıkamayın. Saçların gereğinden fazla yıkanması, nemini kaybetmesine ve böylece daha zor şekil almasına yol açacaktır. Saç yıkama sıklığınızı düşürmeye çalışın.

Saçlarınıza zarar vermeyen tarak ve havlu seçin. Saçınıza uygun olmayan taraklar saçlarınızın dökülmesine ve saçlarınızın kırılmasına yol açacaktır.

Saçlarınızı şekillendirirken kullanabileceğiniz çok çeşitli aksesuarlar da mevcut. Saç bantları, taçlar, bandanalar, saç ipleri gibi aksesuarlardan tarzınıza uygun alternatifi seçip kullanabilirsiniz.

BAKMADAN GEÇME!