Saçınızda o muhteÅŸem dalgaya ulaÅŸmanın 3 kolay yolu

Güncelleme Tarihi:

Saçınızda o muhteşem dalgaya ulaşmanın 3 kolay yolu
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 23, 2017 10:25

Çok çaba harcamadan dalgalı saçlara ulaşmak çoğumuzun en büyük hedefi. Çünkü geceye başlarken dalgalı olan saçlarımızın gece sonunda pırasaya dönmesi insanlık olarak en büyük problemlerimizden biri. (Biraz abartmış olabiliriz, evet!) Hele bir de nemli bir havaya denk geldiyseniz ah! Gitti o ayna başında geçirilen dakikalar, maşa tutmaktan ağrıyan bilekler ve sıcaklık yüzünden yıpranan saçlar. Yani bilanço büyük! Üzerine gelebilecek en büyük kabus ise aşırı kalın telli ya da çok ince telli bir saça sahip olmak. Çünkü iki saç türü için de dalgalı saçı olduğu gibi tutmak çok ciddi problem.

Haberin Devamı

Ancak neyse ki dalgalı saçlara ulaşabilmenin kolay ve zahmetsiz yolları da var. Bu yöntemleri kullanarak gece yatmadan çok az çaba sarf ederek tüm gün dalgalı saçlarla dolaşmanız mümkün. İşte size sinirlerinizi de saçlarınızı da daha az yıpratacak 3 harika yöntem.

Saç bandı ile dalga yapın

Son dönemlerde çok moda olan kafa bantlarından en yumuşaklarından biriyle harika saçlara ulaşmanız an meselesi. Yumuşak olanını seçin çünkü tüm gece kafanızda duracak. Saç bandını kafanıza 80’lerin spor salonlarında kullanılan şekilde geçirin. Yani kulağınıza yatay gelecek şekilde dursun. Sonra saçlarınızı parça parça ayırın ve ayırdığınız her bir parçayı burup aynı zamanda bu bandın etrafından geçirin. Bütün gece bu şekilde uyuyun ve sabah kalktığınızda açıp sadece karıştırın. Sabit kalması için şekillendirici bir ürün kullanabilirsiniz.

Haberin Devamı

Â

Saçınızda o muhteşem dalgaya ulaşmanın 3 kolay yolu

Tel tokalarla dalgalandırın

Bu biraz sabır gerektiren bir işlem. Eğer bu sabra sahipseniz yatmadan önce uygulayacağınız bu yöntemle her saç tipini dalgalandırabilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey saçlarınızı parçalara ayırıp bu parçaların her birini halkalar şeklinde sarıp saç derinize tutturmak. Dalgalarınızın ne kadar büyük olacağını belirlemek de tamamen sizin elinizde. Saçınızın tüm parçalarını bu şekilde kıvırıp tel tokalarla tutturduktan sonra ise başınızı ipek bir eşarpla sarın ve o şekilde uyuyun. Sabah kalktığınızda dalgalı saçlarınıza siz bile hayran kalacaksınız.

Â

Saçınızda o muhteşem dalgaya ulaşmanın 3 kolay yolu

Düğümleyerek muhteşem dalgalar elde edin

Bir saçın en doğal dalgayı yakalaması için yapılması gereken en basit ve etkili işlem onları düğümlemektir. O halde siz de saçlarınıza düğümler atın. Yapmanız gereken hafifçe nemli bıraktığınız saçlarınıza şekillendirici bir ürün uygulayıp saçlarınızı parçalara ayırmak. Bu işlemi yaptıktan sonra her bir parçayı kendi etrafında sarıp, kafa derinize gelene kadar devam etmek. Bu işlemden sonra burulmuş saçınızı bobininizin tabanına sarın ve saç bobinini sıkıca kapatın. Saç bobininiz yoksa bunu elastik bir malzemeyle de yapabilirsiniz. Sabah saçlarınızı açtığınızda hayalinizdeki dalgalar size bekliyor olacak.

Haberin Devamı

BAKMADAN GEÇME!