Rüveyda Öksüz merak edilenleri anlattı

Güncelleme Tarihi:

Rüveyda Öksüz merak edilenleri anlattı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2016 11:07

Miss Turkey 2013 birincisi Rüveyda Öksüz, yarışmanın ardından Ezra ve Sen Benimsin dizilerinde başrol oynadı. Bu sene diziler için dondurduğu İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay bilimleri bölümüne yeniden devam eden ve bir yandan da yeni sezon için gelen teklifleri değerlendiren Öksüz Kelebek için objektif karşısına geçip sorulara yanıt verdi.

Haberin Devamı

Yarışmanın ardından peşpeşe iki dizide başrol oynadınız. Bu sene ise ekranlarda sizi göremedik. Neden?

İki projede benim için çok önemli projelerdi. Dolayısıyla çok iyi ve öğretici bir süreç oldu. Şu an da görüştüğümüz projeler var, öncesinde de çok görüştüğümüz iş oldu. Ama ben her anlamıyla çok iyi olacağına inandığım bir proje bekliyorum. Benim için önemli olan ilk başta kariyerim. Onun için var gücümle çaba sarfediyorum.

Oyunculuk hayaliniz miydi? Teklifler gelince mi değerlendirdiniz?

Çocukluk hayalimdi diyemem ama ilgim hep vardı, öncesinde de izlediğim filmlerde ve dizilerde oyuncuların tepkilerine, mimiklerine dikkat ederdim. Teklifler gelince değerlendirme fırsatı buldum ve şu an kariyerimle ilgili en doğru kararı verdiğimi düşünüyorum. Oyunculuk yapmaktan, bir karaktere can vermekten büyük keyif alıyorum.

Haberin Devamı

Rüveyda Öksüz merak edilenleri anlattı

Üniversitede astronomi eğitimi alıyorsunuz. Astronomiye ilginiz ne düzeyde. Mesela Hawking'in teorileri hakkında ne düşünüyorsunuz?

Astronomi aslında herkesin hayatında biraz vardır. Gece yıldızlara bakmak, onların hikayelerini dinlemek, yıldızlar yardımıyla yön bulmak... Ben sadece yıldızlara ve gökyüzüne karşı çocukluğumdan beri var olan merakımı, eğitimini alarak farklı bir şekilde yaşamaya devam ediyorum. Sadece "Hawking" değil, birçok teorik fizikçinin birbirinden ilgi çekici teorileri var. Fakat henüz mezun dahi olmadan bu teoriler hakkında fikir yürütmek doğru olmaz diye düşünüyorum. Bu tür bilimsel çalışmaları anlamak ve kendi çalışmalarımı yapmak için astronomi eğitimini en iyi şekilde tamamlamayı hedefliyorum.

Rol aldığınız ilk iki dizide başrol oynamanız bundan sonraki kariyerinizi Nasıl etkileyecek. Mesela yardımcı rol tekliflerini kabul eder misiniz?

Ben başrol oynamaktan ziyade, keyifle oynayabileceğim ve oyunculuğumun üstüne koyup, bunu seyirciye aktarabileceğim karakterleri oynamayı tercih ediyorum. Evet, bugüne kadar yer aldığım iki projede de başrol oynadım ve sonrasında yapılan görüşmelerde genellikle başrol teklifleri aldım. Fakat dediğim gibi; projeye inanırsam ve karaktere kendimi ait hissedersem, yardımcı rollere de evet derim.

Haberin Devamı

Canlandırmak istediğiniz roller var mı? Ne tarz roller sizi daha çok cezbediyor?

Canlandırmak istediğim çok rol var. Her karakter birbirine ne kadar yakın olsa bile farklı. Her karakterin bir hikayesi var. Ben hiçbir zaman olamayacağım karakterlere can vermek istiyorum. Benden farklı kişiliği, eğitimi, kültürü olan karakterlere.

Kıvanç Tatlıtuğ yakışıklılığın avantajından çok dezavantajını yaşadım demişti. Siz güzelliğin avantajını mı dezavantajını mı yaşadınız?

Özel hayatımda güzelliğimin dezavantajını rahatsız edici boyutlarda yaşadığımı söyleyemem. Elbette ki avantajlarının yanında götürdükleri de var. Bazen önyargı olabildiğini ve dışarıdan her şeyin çok farklı gözükebileceğini, gözlemleyebiliyorum. Görselliğin de önemli olduğu bir iş yaptığımızdan dolayı güzelliğimin avantaj olsa da hayata karşı bir gayeniz, işinizle alakalı olan yeteneğiniz yeterli değilse istediğiniz kadar avantajı olsun, hiçbir fark teşkil etmiyor.

Haberin Devamı

Rüveyda Öksüz merak edilenleri anlattı

Oyunculuktaki hedefleriniz nelerdir?

Başarı. Kendimi durmadan geliştirmek, elimden gelenin en iyisini yapmak ve karşılığında da herkesin takdir ettiği,beğeniyle izlediği biri olmak. En büyük hedefim bu.

Güzellik ve bakım sırlarınız var mı? Formunuzu Nasıl koruyorsunuz?

Sıra dışı sırlarım var diyemem ama bakimli olmaya özen gösteriyorum. Özel hayatımda çok makyaj yapmamaya çalışıyorum. Yaptığım zamanlarda makyajımı temizlemeden cilt yenileyici kremimi sürmeden asla uyumuyorum. Onun disinda her kadinin kendine dikkat etmesi gerekli seyleri üşenmeden uyguluyorum diyebilirim. En mutlu olduğum anlar yemek yediğim anlar. Bu yüzden formumu korumak için diyet yaptığım olmadı ama sporumu yapıyorum ve vakit buldukça yürüyüşe çıkıyorum.

Haberin Devamı

Son dönem genç kızlar zayıf olmak için inanılmaz yöntemlere başvuruyorlar onlara bir mesajınız var mı?

Elbette ki her genç kız için zayıf olmak, ince görünmek, beğenilmek çok önemlidir ama sağlıklı görünmek için başvurulan yöntemler sağlıksız olmamalı. Bu yöntemlerle verilen kiloların da hızlıca geri alındığına şahit oldum. Bunun için en gerekli olan şeyin karar vermek ve sabırlı olmak olduğunu düşünüyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!