Rusya'dan Dünya Kupası'na dev bütçe

Güncelleme Tarihi:

Rusyadan Dünya Kupasına dev bütçe
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2012 17:14

2018 Dünya Kupası'na ev sahipliği yapacak olan Rusya, daha önce açıklanan bütçesini iki kat artırarak yaklaşık 20 milyar dolara çıkardı.

Rusya Spor Bakanı Vitali Mutko, Rusya'nın, Aralık 2010'da rakipleri İspanya-Portekiz, Hollanda-Belçika ve İngiltere'yi geride bırakarak, 2018 Dünya Kupası'nın ev sahipliğini kazanmasının ardından planlanan bütçesinin iki kat arttırılarak, 600 milyar Rubleye (19,2 milyar dolar) yükseldiğini açıkladı.

Vitali Mutko, FIFA Başkanı Joseph Sepp Blatter'in de katıldığı basın toplantısında, devlet ve özel yatırımcılar tarafından finanse edilen ve henüz nihai halini almayan bütçenin, yüzde 40'ının turnuvanın oynanacağı 12 stadın inşası ve yenilenmesi, geri kalanının da ev sahibi şehirlerdeki ulaşım ve konaklama harcamaları için ayrıldığını belirtti.

Mutko, daha yapılacak çok iş olsa da FIFA'nın ev sahibi şehirleri, programın yaklaşık 1 yıl önce açıkladığını ve bu durumun, çalışmalara önceden başlamalarını sağladığını kaydetti.

FIFA Başkanı Blatter de başkanlık dönemi boyunca hiçbir ev sahibi ülkenin, programın bu kadar önünde olmadığını vurgulayarak, “2018 Dünya Kupası organizasyonu hususunda çok rahat bir pozisyondayız. Programın bir yıl önündeyiz ve bu dünya kupalarının düzenlemesinde yeni bir yaklaşım” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!