Rus televizyonunda ilginç Türkiye yorumu

Güncelleme Tarihi:

Rus televizyonunda ilginç Türkiye yorumu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2016 18:09

Rus spor kanalı Match'ta, A Milli Takımımızın Çek Cumhuriyeti'ni 2-0 yendiği EURO 2016 maçı sonrası, "Türkiye Euro 2016'da mucize gerçekleştirdi ve şansını sürdürmeye devam ediyor. Tebrikler Türkiye!" ifadeleri kullanıldı.

Haberin Devamı

Canlı yayında maçı anlatan Rus spor yorumcuları, Burak Yılmaz ve Ozan Tufan'ın golleriyle ülkelerine önemli hediyeler verdiklerini söyledi. Gazeteciler "Türkleri durdurmak mümkün değil. Taze bir ruhla oynuyorlar" dedi.

"ARDA TURAN ELEŞTİRİLERE FUTBOLLA YANIT VERDİ"
Arda Turan'ın maçta ‘harika' oynadığını vurgulayan gazeteciler, "Arda Turan daha önceki eleştirilere bu güzel performansıyla ‘Futbol nasıl oynanır, görün' cevabını verdi" ifadelerini kullandı.

"TERİM TAKIMINI BAŞARIYA TAŞIYOR"
Rus gazeteciler Fatih Terim'e de övgüler yağdırdı. Gazeteciler, "Daha önce Terim'in istifa edeceğinden bahsediliyordu. Yaşı önemli değil. Önemli olan Terim'in takımını böyle zorlu bir grupta başarıya taşıması. Türkiye bir mucize gerçekleştirdi. Tebrikler Türkiye!" dedi.

Haberin Devamı

Rus gazeteciler, Türk taraftarların stadyumda havai fişek atmasını da eleştirerek, bu davranışın ‘gereksiz' olduğunu belirtti. (sputniknews)

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!