Ronaldo ödülü aldı gözyaşlarını tutamadı

Güncelleme Tarihi:

Ronaldo ödülü aldı gözyaşlarını tutamadı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2014 10:20

Lionel Messi, Cristiano Ronaldo ve Franck Ribery'nin aday olduğu 2013 FIFA Balon D'or (Altın Top) ödülünü Portekizli yıldız Cristiano Ronaldo aldı. Ronaldo böylece Messi'nin 4 yıldır bu ödüle koyduğu ambargoyu sonlandırmış oldu.

Haberin Devamı

MESSİ GECEYE BÖYLE DAMGA VURDU

RONALDO'NUN GÖZYAŞLARI

Messi'den önce 2008 yılında da ödülü alan son isim olan Ronaldo böylece kariyerinde bu ödüle ikinci kez sahip oldu. Portekizli süper yıldız ödülü almak için sahneye çıktığında gözyaşlarını tutuamadı. Ronaldo konuşmasında geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Eusebio'yu da unutmazken takım arkadaşlarına teşekkür etti. Ronaldo'nun gözyaşlarına seyirciler arasında bulunan yıldız oyuncunun annesi ve kız arkadaşı Irına Shayk da eşlik etti.

Ronaldo ödülü aldı gözyaşlarını tutamadı


EN GÜZEL GOL ÖDÜLÜNDE SÜRPRİZ YOK

Yılın en güzel golü ise beklendiği gibi Ibrahimovic'in, İsveç milli takımı ile İngiltere filelerine gönderdiği gol seçildi. Bu ödülü geçtiğimiz yıl Fenerbahçe formasıyla Mirsolav Stoch almıştı.

YILIN İLK 11'İ BELLİ OLDU


Zürih'teki ödül töreninde ilk olarak 2013 yılının en iyi ilk 11'i açıklandı.

İşte yılın ilk 11'i; Neuer; Dani Alves, Sergio Ramos, Thiago Silva, Lahm; Xavi, Iniesta; Ribéry, Messi, Cristiano Ronaldo; Ibrahimovic

Haberin Devamı

... ALTIN TOP TÖRENİ'NDEN CANLI YAYIN ...

* Yılın futbolcusu ödülü ise Cristiano Ronaldo'ya gitti. Ronaldo
* Kadınlarda yılın futbolcusu ödülünü Almanya Milli Takımı kalecisi Nadine Angerer seçildi.
* Balon d'Or tarihinde ilk kez özel bir ödül veriliyor. Bu ödül ise kariyerinde 3 dünya kupası bulunan tek isim olan Brezilyalı efsane Pele'ye gitti. Pele ödül için adı anons edildikten sonra sahnede göz yaşlarını tutamadı.
* Yılın en güzel golü ise beklendiği gibi Ibrahimovic'in, İsveç milli takımı ile İngiltere filelerine gönderdiği gol seçildi.
* Erkeklerde yılın teknik direktörü ödülü geçtiğimiz sezon Bayern Münih ile tüm kupalara ambargo koyan ve emekliliğini açıklayan Juup Heynckes'e verildi.
* Kadınlarda 2013 yılının en iyi teknik direktörü ödülü Almanya Kadın Futbol Takımı teknik direktörü Sylvia Neid seçildi.
* Brezilya'nın efsane golcülerinden Ronaldo, Barcelona'nın Brezilyalı yıldızı Neymar ve ünlü topmodel Adriana Lima ülkelerinde düzenlenecek olan 2014 Dünya Kupası hakkında konuşmalarda bulunuyorlar.
* Spora yapılan katkılarından dolayı özel olarak verilen FIFA Başkanlık ödülü ise IOC başkanı Jacques Rogge'a verildi.
* Yılın orta saha ve forvet oyuncuları da tören öncesinde yapılan hatada ortaya çıktığı gibi oldu. Buna göre 2013 yılınn en iyi orta saha oyuncusu Xavi, Iniesta; Ribéry olurken forvet ise Ronaldo, Messi ve Ibrahimovic oldu
* Yılın kalecisi törenden önce yansıtıldığı gibi Manuel Neuer seçilirken, savunma oyuncuları da Dani Alves, Sergio Ramos, Thiago Silva, Lahm oldu.

TÖREN ÖNCESİ SİNEVİZYON HATASI

Altın Top ödül töreni öncesi son hazırlıklar yapılırken sinevizyon ekranın bir ana yılın 11'ini gösteren grafik yansıtıldı. İzleyiciler bu görüntüye şaşırırken teknik bir hata nedeniyle görselin yanlışlıkla perdeye yansıtıldı. Zürih'te zamanından önce yansıtılan görüntüye göre yılın 11'i şöyle:

Neuer; Dani Alves, Sergio Ramos, Thiago Silva, Lahm; Xavi, Iniesta; Ribéry, Messi, Cristiano Ronaldo; Ibrahimovic

İşte o anlar;

Ronaldo ödülü aldı gözyaşlarını tutamadı

Haberin Devamı

Messi, Ronaldo ve Ribery'nin performansları

Yılın en iyi futbolcusu ödülü için belirlenen 23 adayın arasından daraltılmış listede son üçe girmeyi başaran isimler Arjantinli Lionel Messi, Portekizli Cristiano Ronaldo ve Fransız Franck Ribery oldu.

Daha önce Manchester United'da forma giydiği dönemde 2008 yılında bu ödüle layık görülen Ronaldo, 2013 yılı boyunca milli takım maçları da dahil olmak üzere çıktığı toplam 56 maçta 69 gol atarken 15 de asist yaptı.

Dönem dönem yaşadığı sakatlıklar nedeniyle formasından uzak kalan son 4 yılın Altın Top sahibi Messi, 2013 senesinde çıktığı 45 maçta 45 gol kaydetti ve 15 asist yaptı.

Bayern Münih'in tüm kupalara ambargo koyduğu 2013 senesinde takımın önemli kozlarından biri olan Ribery, 52 maç oynadığı sezonu 22 gol ve 18 asistle tamamladı.

Hoeness: Bazı insanlar her şeyi yaptığı için...

Haberin Devamı

Bayern Münih Kulübü Başkanı Uli Hoeness, FIFA Altın Top yarışmasında aday olan Fransız futbolcu Franck Ribery'ye bu ödülün verilmeyeceğini savundu. Hoeness, özel televizyon kanalı Sport 1'e yaptığı açıklamada, Ribery'nin Altın Top yarışmasını kazanamayacağını iddia ederek, Bayern Münih'in her şeyi kazanmasının bazı insanların politikasına uymadığını ileri sürdü.

Ribery'ye bir komplo yapıldığına inanan Hoeness, “Bazı inanlar bir şey yaptığı için Ribery'nin kazanacağını sanmıyorum” dedi. FIFA'nın Altın Top Ödülü için oy kullanma süresinin uzatılmasını eleştiren Hoeness, bu sürenin uzatılmasının kendisini rahatsız ettiğini ve bunun hangi sebeple yapıldığını bugüne kadar bilmediğini kaydetti.

Daha önce yaptığı bir açıklamada da Hoeness, bu seçimde hile olduğunu hissettiğini ve bunu anlayışla karşılamayacağını belirtmişti. Hoeness, Ribery kadar istikrarlı ve daha iyi oynayan başka bir oyuncunun olmadığını ifade etmişti.

BAKMADAN GEÇME!