Rock punk vamp

Güncelleme Tarihi:

Rock punk vamp
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2001 01:46

Rock, punk ve vamp... Bu kelimelere iyi kulak verin. Chanel'den Louis Vuitton'a, Christian Dior'dan Gucci'ye kadar dünyanın en büyük modaevleri bu kelimeleri tasarımlarına çoktan döktüler. 2001 yazında ön hazırlıklarını yaptıkları bu kışkırtıcı ve öfkeli kadın modelinin önümüzdeki kış vitrinlerden sokağa taşması bekleniyor...

Moda dünyası sanki ani bir atağa kalktı. Birkaç yıl önce sadeliği ve postmodernliği modanın kılavuzu yapmış, milenyumla beraber kadınlara sonsuz bir özgürlük tanıdıklarını açıklamışlardı. Sözde herşey modaydı ve herkes kendi stilini yaratmakta özgürdü.

Halbuki moda dünyası her zaman kendi oyununu oynadı. Şimdi 80'lerin rockçı ruhunu tazeleyip neo (yeni) kelimesiyle birleştirerek tekrar hayatımıza sokuyor. Yeni kadının özellikleri: Kışkırıtıcı, öfkeli, çılgın ve ‘‘rocker.’’

Müzik dünyasındaki ünlülerin kılık kıyafetinin eğilimleri belirlediği bir dönemde ‘‘rocker’’ modasının ön plana çıkması belki de kaçınılmazdı. Dünyada dj müziği trendi yükselirken, hip-hop akımının ünlüleri dev konserlerle sahneye çıkarken, moda dünyasının rockçıların tarzını benimsemesi şaşırtıcı değil.

GİTAR İŞLEMELİ KAZAK

John Richmond'un gitar işlemeli kazakları, Prada'nın deri etekleri, her markanın sunduğu file çoraplar ve Gucci imzası taşıyan sivri topuklu ve bilekten kesik botlar önümüzdeki kış, küllerinden yeniden doğan rocker modasının sinyallerini veriyor.

Kimi moda tasarımcılarının daha ileri götürüp ‘‘gothic punk’’ tanımıyla hayatımıza soktuğu bu yeni akımda işlemeler önplana çıkıyor. Ceket yakalarına danteller işleniyor; deri etek üzerine fırfır yaka gömlekler tasarlanıyor. Birbirinden uyumsuz renk ve tasarımlarda etek, kazak ve yelekler birarada giyiliyor.

Takılar her yerde: Her parmakta birkaç yüzük var, kolyeler kat kat takılıyor, kulaklarda devasa halkalar göze çarpıyor. Yeni akım sadeliği kesinlikle kabul etmiyor, kalabalık bir aksesuvar kullanımı zorunlu.

Bu nedenle Gucci ve Versace önümüzdeki kış için geniş bir aksesuvar koleksiyonu da sunmaya hazırlanıyor. Zincirler ve bol taşlı kemerler ise akımın en iddialıları için düşünülüyor...

ACİD TİŞÖRTLERİ

Bu agresif modada 90'ların başlangıcı da etkili. Rap furyasının ilk patladığı sıralarda ortaya çıkan Vanilla Ice ve onun korkunç stili bu kış moda dünyasını etkisi altına alacak akımlar arasında: Bol desenli mini etekler, kareli kısa paça pantolonlar, soket çoraplar ve bağcıkları bir türlü kapanamayan botlar... Bir de o dönemin gülümseyen yüzü olarak bilinen ‘‘acid’’ tişörtlerinden giydiniz mi, 2001 kışında gerçek bir moda kurbanı olmayı başaracaksınız!

Bu akım hoşunuza gidiyorsa, size bir-iki püf noktası verelim:

Mutlaka birkaç file çorap edinin.

Dolapta kalmış 80'li yıllara ait zincir ve takılar varsa, ortaya çıkartın; bu kış dilediğiniz gibi takabileceksiniz. Ancak akıma uyum sağlamak için gümüş değil, altın takıları tercih etmeniz gerekiyor.

Peki 2001 kışında illa agresif mi olmanız gerekiyor? Korkmayın. Moda dünyası artık tek başına hiçbir akıma teslim olmuyor. Onun monogam günleri 80'lerin ortasında çoktan sona erdi. Yani hálá her kadın stiline, moda dünyasında yer var. En azından şimdilik...

PUNK MAKYAJI

Güneşle ilişkinizi hemen kesin. Yanık tenle punk olunmaz. Pembe beyaz bir cilde ve kopkoyu bir göz makyajına ihtiyacınız var.

90'ların başında çok moda olan ‘‘eye-liner’’ kullanımı yeniden başlıyor. Göz kalemi artık yetmiyor.

Dileyen dudaklarına koyu renkler sürebilir: Siyah, koyu kahve veya lacivert. Ancak hem bu stili uygulayıp hem de kırmızı ruhundan kopamıyorsanız, koyu kırmızı ve bordo tonlarını seçebilirsiniz.

Yanaklar ya tamamen tenin doğal rengini muhafaza etmeli ya da allık sürüldüğü belirgin bir şekilde vurgulanmalı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!