Rock’ın şölen ateşi FOÇA’da yanacak

Güncelleme Tarihi:

Rock’ın şölen ateşi FOÇA’da yanacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2009 00:00

Poem Organizasyon’un dört yıldır Balıkesir Zeytinli’de düzenlediği Zeytinli Rock Festivali, bu yıl Foça’ya taşınıyor. Daha önce Zeytinli’nin plajında yapılan festivalde altyapı zorluğu olduğundan yer değişimine karar verildi. Rock Tatili Foça adı altında 13-16 Ağustos tarihleri arasında Foça’da büyük bir yarımada olan İngiliz Burnu’nda yapılacak. Bir ucundan diğer ucuna yaklaşık yarım saatte yürünebilen bu dev festival alanında sadece müzik dinlemek isteyenler değil, tatilciler de aradıkları her şeyi bulacak.

Toprak alanda konserler, aktiviteler devam ederken isteyen geniş kumsalında denize girip güneşlenebilecek. 20 bin kişilik kamp alanı bulunan festivalin iki sahnesine çıkacaklar arasında Pentagram, Duman, Ogün Sanlısoy, Mor ve Ötesi, Yüksek Sadakat, Teoman gibi isimler var.

İKİ SAHNEDE 49 SANATÇI

Ana Sahne


13 Ağustos: Metoboy, Black Tooth, Çilekeş, Epica, Pentagram, Lordi ? 14 Ağustos: Kül, Gren, Öztürk, Karapaks, Ogün Sanlısoy, Duman 15 Ağustos: Marsis, Dinar Bandosu, Baba Zula, Yasemin Mori, Kurban, Mor ve Ötesi 16 Ağustos: Kolpa, Magic, Tibet Ağırtan, Yüksek Sadakat, Moğollar, Teoman.
Myspace Sahnesi

13 Ağustos: Endip, Lyra Vals, Düşüm Ayna, Unlesh, Soulitary, Kırkaltı 14 Ağustos: Control+Z, Pick Up, Rol, Softa, Parti, Haydut 15 Ağustos: Sınır, The Ayılar, Teneke Trampet, Gulyabani, Cin Seddi, Cenkhan Alkaya, Anemi 16 Ağustos: Bazuka, Osmanlı Tütün Rejisi, Oyunbozan, Demir Sert, Paranoya, Erdem Yener.

DÖRT GÜN 40 TL

Festivalin 4 günlük bilet + konaklama ücreti kapıda 40, Biletix’te 45 TL. İsteyenler günlük 15 YTL’ye konserleri izleyip, plajdan faydalanabilir. Festivalin içinde de fiyatlar uygun. Döner 3-4, balık ekmek 4, pideler 4-6, kokoreç 5, kahvaltılık 3 TL iken, yerli içkiler 4-6, yabancı içkiler 10 TL.

BUNLARA DİKKAT

Mutlaka götürün


Festival bileti, Fotoğraflı kimlik (nüfus kâğıdı, ehliyet, pasaport) Denize girmek için mayo, şort, şapka, terlik, güneş kremi Çadır, uyku tulumu, çadır için kilit Her türlü hava koşuluna uygun giysi ve yedekleri Sürekli ilaç kullanıyorsanız dört günlük ilaç ve reçeteleri Küçük el feneri

Sakın götürmeyin

Alkol içeren her türlü içecek ve sıvılar (kolonya, parfüm) Yasadışı madde ve uyuşturucular Tedavi kapsamında olduğu reçete ile kanıtlanmadıkça tüm ilaçlar Kamp ocağı ve tüp Her tür profesyonel video, fotoğraf kayıt cihazı ve ışığı, ses kayıt cihazı Metal kutulu ya da cam şişeli pulvarizatörler, sprey deodorantlar

NASIL GİDİLİR

Foça’ya otomobilinizle gidecekseniz İzmir-Çanakkale yolunun 39, kilometresinden sola sapıp 26 kilometre sonra ulaşabilirsiniz. Otobüsle Türkiye’nin her yerinden İzmir’e ulaşıp peronların en başına yürüyün. Buradan 6.30’dan 21.15’e kadar her yarım saatte bir otobüs kalkıyor. Havaalanından gelecekler de aynı yolu kullanabilir.

ÇEVREDE GÖRÜLECEK YERLER

Athena Tapınağı: İzmir’in 50 kilometre kuzeybatısındaki Foça, Ege’deki en önemli 12 İon kentinden biriydi. Üstüne kurulduğu Phokaia kenti ismini foklardan almıştı. Kentin ana tanrıçası Athena’ya ithaf edilen tapınağın yapımına M.Ö. 590’da başlanmıştı. Foça’ya hâkim konumdaki tapınağın ana girişi doğuya bakıyor. Önünde Athena’ya getirilen sunuların bırakıldığı bir sunak vardı. Şu anda kazılarda tapınağı çeviren, güzelliğiyle ünlü podyum duvarı ortaya çıkarılmaya çalışılıyor.

Yel Değirmenleri: Foça’ya inen yokuşun solunda, Top Dağı’nda. Yıkılmaya yüz tutmuş değirmenlerin bulunduğu konumdan Ege manzarası doyumsuzdur.

Siren Kayalıkları: Homeros, Odysseia Destanı’nında şarkılarıyla gemicileri şaşkına çeviren, kuş vücutlu kadın başlı efsanevi yaratıklardan bahseder. Kayalıklar ismini bu yaratıklardan alıyor. Efsaneye göre Foça’ya gelen denizciler, kayalara yaklaşmadan kendilerini direğe bağlatıp, kulaklarına balmumu tıkarmış. Sirenlerin çekimine kapılıp, gemilerini kayalıklarda parçalamaktan korkarmış. Fokların da yaşam alanı olan kayalara tekne turuyla ulaşabilirsiniz.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!