Rıza Çalımbay Sivasspor'da

Güncelleme Tarihi:

Rıza Çalımbay Sivassporda
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2010 13:41

Sivasspor'da teknik direktör Mesut Bakkal'ın görevine son verilmesinin ardından teknik adam arayışlarına giren Sivasspor, Rıza Çalımbay ile bugün kulüp tesislerinde sözleşme imzaladı.

Haberin Devamı

Süper Toto Süper Liginde aldığı kötü sonuçlar ile zor günler geçiren ve alt sıralardan kurtarma mücadelesi veren Sivasspor Teknik Direktör Rıza Çalımbay ile sözleşme imzaladı. İmza törenine kulüp başkanı Mecnun Otyakmaz, yönetim kurulu üyeleri de katıldı. İmza töreni öncesi bir açıklama yapan kulüp başkanı Mecnun Otyakmaz, "Sivasspor olarak her zaman üst sıralara oynamak isteyen bir takım olduk. Ama son zamanlarda içinde bulunduğumuz durum bizim sık teknik direktör değiştirmemize neden oldu. Bu gün Sivasspor ve Sivas için özel bir gün çünkü kendi içimizden çıkmış Türk futboluna hizmet etmiş ve teknik direktörlük görevinde de büyük başarılara imza atmış Rıza hocamızla sözleşme imzalıyoruz. İnşallah bu birlikteliğimiz uzun yıllar devam eder" dedi.

Haberin Devamı

Ben buraya başarılı olmaya geldim diyen Rıza Çalımbay, "Burada bulunmaktan dolayı çok mutluyum. İnsanların futbol oynarken bile çok büyük hedefleri vardır. Bende bu hedeflerimin hepsini gerçekleştirdim. Ama en büyük hedeflerimden biriside Sivasspor forması giymekti. Bunuda bir Fenerbahçe maçında gerçekleştirdim. Teknik direktörlük görevine başlarken de en büyük isteğim Sivasspor'da çalışmak idi. Bunu gerçekleştirdiğim için çok mutluyum. Zaten başkanımız hep ilklre imza attı. Bu günde bir ilki yaparak Sivasspor'lu bir teknik direktörle sözleşme imzaladı. Dün ben buraya görüşmeye geldiğim zaman belki de antrenörlük hayatımdaki en kısa görüşmeyi yaptım. Ve başkanımızla 2 dakika görüştükten sonra tamam dedim. Burası benim için kutsal bir yer. Ve ben buraya da başarı için geldim. Ve mutlaka da başarılı olacam. Sivasspor camiasına layık olmak için elimden geleni yapacam. Şuanda zor günler yaşıyoruz ama bu aşılmayacak bir şey değil" diye konuştu.

Daha sonra 10'uncu haftada karşılaşacağı Beşiktaş maçını da değerlendiren Teknik Direktör Rıza Çalımbay, " Sivasspor'a Teknik Direktörlük yapmaya geldim. Ve ilk maçımın da, benim futbol hayatımı başlayıp bitirdiğim Beşiktaş ile olması ayrı bir tesadüf oldu. Ama benim içim şu an en önemli şey Sivasspor. Sivasspor şu anda ki bulunduğu konum itibariyle Beşiktaş maçında puandan başka bir şey düşünmeyecektir. İnşallah oradan da iyi bir futbol ile iyi bir netice almak istiyoruz. Tek düşüncemiz tek gayemiz bu. Önümüzde Manisaspor ile oynayacağımız kupa maçı var. Bu karşılaşma bizim için çok önemli. Çünkü gruplara kalmak istiyoruz. İki maçta da hedefimiz galibiyet. Tek düşüncemiz Sivasspor'un başarısı başka bir düşüncemiz yok" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

MEHMET YILDIZ VE KEİTA'YA AF ÇIKTI

Takım arkadaşı Keita ile etiği kavga sonucu kadro dışı kalan Mehmet Yıldız ve Keita"nın da af edildiğini söyleyen Teknik Direktör Rıza Çalımbay, "Dün başkanımla bir görüşme yaptıktan sonra Keita ve Mehmet Yıldız'la da bir görüşme yaptım. İkisini de affediyoruz. Eğer burada başarılı olacaksak, herkes üstüne düşen görevi yapacak. Bu işi başarmak istiyorsak herkes birlik beraberlik içinde olacak. Kavga gürültü yapacaksa, onu sahada rakiplerine karşı yapacak. Onlar futbolun içinde olan şeyler, biz onları aşarız. Futbolcularımızı biz kaybetmek istemiyoruz, kazanmak istiyoruz. Kazanmak içinde ne gerekirse yaparız ama bazı şeylerden de taviz vermemiz mümkün değil. Takımın üstüne çıkmaya kalkan olduğunda hem yönetim kurulumuz olsun hem ben olayım buna izin vermeyiz. Şu anda hiçbir futbolcumuzu kaybetmek istemiyoruz. Mehmet Yıldız ve Keita bugün takım ile birlikte antrenmanlara başlıyorlar" dedi.

Haberin Devamı

TARAFTARIN DESTEĞİNE İHTİYACIMIZ VAR

Sivasspor taraftarının böyle günlerde takıma sahip çıkması gerekiyor diyen Çalımbay, "Eğer Sivasspor tekrar iyi yerde olmak istiyorsa burada hep birlikte birlik beraberlik içinde olmamız gerekiyor. Sivas çok önemli bir yer. Sivasspor'un tekrar iyi günlerine gelmesinin en büyük ihtiyacı taraftar. Biz de yeni bir başlangıç yaptık, bende onlardan biriyim, desteklerine ihtiyacım var. İnşallah Manisa maçında tribünleri doldururlar. Takıma moral vermelerini ve desteklerini çok istiyoruz. Çünkü gerçekten taraftara ihtiyacımız var. Ben her zaman söylüyorum, taraftar bizim 12'inci adamımız değil 1'inci adamımızdır. Bundan sonra yanımızda olacaklarına ben yürekten inanıyorum" şeklinde konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!