Rio Karnavalı’nın ‘fikir babası’ öldü

Güncelleme Tarihi:

Rio Karnavalı’nın ‘fikir babası’ öldü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2005 00:00

Her yıl Brezilya’nın başkenti Rio de Janeiro’yu bayram havasına sokan çılgınlık ve eğlencenin doruğa çıktığı tarihi Rio Karnavalı’nın fikir babası Clovis Bornay, kalp krizi geçirerek öldü.

Haberin Devamı

Brezilya halkının ve dünya eğlence tutkunlarının dört gün dört gece eğlenceye doyduğu geleneksel Rio Karnavalı’nın fikir babası Clovis Bornay, karnavala verdiği ruh ve ateşle 60 yıldır Brezilyalılar’ı ve dünyayı peşinden koşturuyordu.

Kalp krizi geçirerek hayata veda eden Bornay, 89 yaşındaydı. Dünyanın en eski karnaval kostüm tasarımcılarından biri olan Clovis Bornay, yaptığı kostümler, hazırladığı çılgın partiler ve adeta tiyatroyu andıran karnaval dekorlarıyla haklı bir hayran kitlesine sahipti.

Yetenekli adamın ölümü Brezilya’da ve dünyada büyük üzüntü yarattı. Bundan böyle Rio Karnavalı’nın eski tadında olmayacağını düşünen halk, Bornay’ın cenaze töreninde izdiham yarattı. Gelecek yıl Karnaval’ı iptal etmemeye karar veren halk, Rio şehrini dünyaya tanıtan karnavalın fikir babasına yakışan bir şekilde bu geleneği sürdürmeye karar verdi.

Karnaval nasıl doğdu

1916 yılında Rio yakınlarında doğan Clovis Bornay, 21 yaşında moda tasarımcısı olarak isim yapmaya başladı. Gösterişli ve abartılı kıyafetleriyle kısa sürede tanınan modacı, Fluminese Futbol Kulübü için yaptığı kıyafetlerle moda eleştirmenlerini susturdu.

İtalyan balolarındaki maskelerden etkilenen genç modacı, abartılı kostümlerini ilginç dekorlarla birlikte açık havada sergilemek isteyince Rio’da sokaklarda yapılan samba gösterileri Clovis Bornay’ın kıyafetleriyle birleşti. Sonuç her yıl milyonları peşinden sürükleyen renkli, abartılı, çılgın bir gösteri oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!