Rio 2016: Brezilya’nın kalbindeki büyük spor festivali

Güncelleme Tarihi:

Rio 2016: Brezilya’nın kalbindeki büyük spor festivali
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2015 00:19

Brezilya Devlet Başkanı Dilma Rousseff, Hürriyet için yazdı.

Haberin Devamı

Önümüzde henüz bir yıl daha olmasına rağmen, Brezilya’nın kalbi şimdiden coşkuyla atmaya başladı. Çünkü, Brezilyalının cömert kalbi, tutkusu olan iki duygu ile karşılaştığında daha da coşkuyla çarpar: Dünyanın her tarafından gelen insanları kucaklamak ve ev sahipliği yaptığı bu muhteşem müsabakalarda coşku ve hakkaniyetle yarışmak.
Bütün bu duyguları, FIFA Dünya Kupası’nda bir kez daha yaşamıştık.
5 Ağustos 2016 tarihinde, Olimpiyat ateşini spor aşkı ile yakıp, beş halkalı olimpiyat bayrağını olağanüstü Maracana Stadyumu’na asınca da yine aynı duyguları hissedeceğiz.


Yine hazırız


Brezilya’nın Güney Amerika’da olimpiyatlara ev sahipliği yapacak ilk ülke olarak onurlandırılmasının tesadüf olmadığını düşünüyorum.
Brezilya, bütün dünya tarafından göz alıcı doğası ile tanınıyor. Bunun yanı sıra biz, tolerans ve saygının farklı toplum ve kültürleri bir araya getirdiği; toplumsal entegrasyonu ile uluslararası alanda sembol olmuş bir ülkeyiz.
Kuvvetli bir barış ve çalışma kültürü inşa ettik.
Bu değerlerle, bu Olimpiyaların dünyanın şimdiye kadar yaşadığı en iyi spor şöleni olması için çok çalışıyoruz.
Bunu Dünya Kupası’nda başardık, bir kez daha, 2016 Olimpiyat Oyunları için başarmak için hazırız.
Yarışmalar henüz başlamadan çok önce, her gün, her an, büyük mücadeleler verilmektedir.
Oyunlar için hazırlık süreci herşeyden önemli bir unsura yatırım ile başladı: Sporcularımız.

Haberin Devamı


Bize ilham verdiler


Ardından spor altyapısına büyük yatırımlar yapıldı ve bu çalışmalar zirve noktasına Rio de Janeiro’da halen devam eden kentsel altyapı çalışmaları ile ulaşacak. Şüphesiz ki bu şehir, Antik Yunan’dan beri düzenlenen Olimpiyat oyunları içinde en güzel doğa manzaralarını sunacak.
Son yıllarda, “Sporcu Bursu” ve “Brezilya Madalya Planı” gibi projeler ile kendi sporcularımız, antrenörlerimiz ve takımlarımızın yeterli maddi ve manevi desteğe sahip olduklarından emin olmak için ciddi kamusal yatırımlar yaptık. Seçkin sporcularımız, düzenlenen her bir müsabakada performanslarını daha da geliştirmeye gayret etti. Bize ilham kaynağı oldular. Yakın geçmişte düzenlenen Pan Amerika Oyunları ile, ne kadar coşkulu ve hırslı olduklarını bir kez daha kanıtladılar.
Sporcularımız ve şehrin altyapısal düzenlemeleri için gerçekleştirdiğimiz yatırımların, Olimpiyat Oyunları döneminin de ötesinde, gelecekte de uzun vadeli sonuçlar doğuracağına eminiz.

Haberin Devamı


Rio çok değişecek


Ulusal gurur kaynağımız olan, dünyanın en güzel kentlerinden Rio de Janeiro’daki kentsel modernizasyon da yine Olimpiyatlar’ın bıraktığı etkileyici bir kalıt olacak. 2016 Rio Olimpiyatları için ayrılan finansal kaynakların üçte ikisi, kentsel altyapıyı sağlamlaştırmak için tahsil edilmiş durumda. Oldukça kapsamlı altyapısal çalışmalar söz konusu. yeni bir metro hattı, Rio şehir merkezinin tamamını kapsayacak ve birbirine bağlayacak tramvay hattı, müsabakaların gerçekleşeceği bütün merkezleri otobüslerle birbirine bağlayacak bir transit şerit...
Rio Limanı da öte yandan, her yıl ağırladığımız binlerce yerli ve yabancı turist için bir eğlence ve kültür merkezine dönüşecek. İleride, “Porto Maravilha” (Muhteşem Liman) yeni ofis ve konut yapılarına ev sahipliği yapacak. Başkent olduğu zamandan bu yana bütün dünyayı kendisine hayran bıraktıran ve büyüleyen “Muhteşem Şehir” Rio’nun görkemini, bir anlamda, yeniden inşa edeceğiz.

Haberin Devamı


Herkes bizi izledi


Brezilya’nın her tarafından yatırımcılar harekete geçmiş durumda. Toplamda, 46 resmi atletizm parkurunun yanı sıra, 12 idman merkezi ve 261 spor merkezi inşa edildi. Rio ve ülkenin geri kalanındaki spor yatırımları, 1.2 milyar dolara ulaştı.
Atletik tesislerimizde, uygun maliyetin yanı sıra sürdürülebilirliği esas aldık. Buna en güzel örneklerden biri, Olimpik Park’ta hentbol müsabakalarının düzenleneceği Future Arena. Arena, gelecekte dört okula ev sahipliği yapacak şekilde dönüştürülecek olan geçici mimari birimlerden oluşuyor. Sizin de göreceğiniz üzere, Brezilya yaklaşan oyunlar için son derece hazırlıklı.
Brezilya toplumu, şölen havasında geçen müsabakalar, üst düzey güvenlik tedbirleri ve muhteşem etkinlikler ile dünyayı kendisine hayran bıraktığı 2014 Dünya Kupası’nda yaptığı gibi, yine tüm sporcuları ve turistleri en iyi şekilde ağırlayacaktır.
O dönemde, televizyonlarından bizim şölenimizi izleyen herkes burada, Brezilya’da olmak istemiştir.
O nedenle Brezilya’da olmayı sadece istemeyin- gelin bu tek seferlik etkinlik boyunca Olimpiyatların size sunacağı tüm güzelliklerin tadını çıkarın. Aynı şekilde Brezilya gibi bir ülkenin siz sunacaklarını da değerlendirin: Huzur, aşk, neşe ve mutluluk! Sizi gönülden davet ediyor, kollarımız açık bekliyoruz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!