Renkli karakter analizi

Güncelleme Tarihi:

Renkli karakter analizi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2000 00:00

Haberin Devamı

Modacıların renk seçimlerini bir yana bırakın. Ruhbilimcilerin renkler hakkında ortaya attıkları iddialara kulak verin. Milenyumun yenilikleri arasında bir de renk terapisi yer alıyor. Modacıların etkisinde kalmadan seçtiğiniz renkler, kişiliğinizin özellikleri ve ruh dünyanızdaki sorunların çözümü bakımından önem taşıyor...

Renk terapisi uzmanlarına göre, ruh halinizle uyum sağlayan renkleri seçmek çok önemli. Renk terapistlerinin katkılarıyla hazırlanan bir terapi kolyesi var. Bu kolyede yedi ayrı renkte taş bulunuyor. Taşların her biri, sizin ruhsal sorunlarınızı çözümleyecek. Kırmızı dengeyi simgeliyor. Turuncu yeni fikirler üretmenizi sağlayacak, sarı duygularınızı düzenleyecek, yeşil size rehberlik yapacak, mavi çevrenizdekilerle daha fazla iletişim kurmanızı sağlayacak ve menekşe moru da ruhsal durumunuzu düzeltecek. Bu taşların tamamı sayesinde tam bir uyum içinde olacaksınız. Uzmanlar değişik renkteki taşların titreşimleriyle ruh sağlığının dengelendiğini belirtiyorlar. Chakra adı verilen bu kolyeler Amerika'da kapış kapış satılıyor.

Kozmetik firmaları ve güzellik uzmanları da renklerin kişiler üzerindeki etkisini dikkate almaya başladılar. Renkli banyo şampuanları, kremler, yağlar ve jeller renk terapisinin birer parçası sayılıyorlar. Bu ürünleri satın alırken yapılması gereken şey, gözünüze hoş görünen rengi seçmek değil, renklerin sizde uyandırdığı duyguyu dikkate almanız gerek. Gelelim renklerin, karakterle ilişkisine. Uzmanlar kişilerin belli renkleri diğerlerinden fazla sevmelerinin bir rastlantı olmadığını, renklerin karakter türlerini simgelediğini ileri sürüyorlar. Bu teorinin doğruluk derecesini tartışmayı bir yana bırakalım. Renklerin hangi karakteristik özellikleri taşıdıklarını inceleyelim...

Kırmızı

Harekete meraklısınız. Kırmızı sevenlerin ihtiraslı oldukları söylenir. Siz dürüst ve açık sözlüsünüz. İnsanlar belki sözlerinizden hoşlanmayabilirler ama en azından onlar hakkındaki düşüncelerinizi bilmekten mutluluk duyarlar.

Turuncu

Her zaman duygularınız sizi yönlendirir ve başkalarının duygularını da çok çabuk anlarsınız. İnsanların sizi toplumsal mesleklere uygun görmeleri canınızı sıkar. Sosyal yanınız çok güçlü. Her zaman rahat ve iyimser bir tutum içinde olmanız, çevrenizde sevilen bir kişi olmanızı sağlıyor. Fakat doğrusunu isterseniz sizinle başetmek çok zor. Kendinize fazla güveninizin olmaması zayıf yanınız.

Sarı

Siz ancak kişiliğinize uyum sağlayanlarla dostluk kurabilirsiniz. Esprilisiniz. Kelimeleri çok güzel kullanıyorsunuz. Kitaplarla aranız iyi. Ancak hikayenin ya da konunun ana fikrini anladığınız zaman onu okumaktan vazgeçebilirsiniz. Kafanıza diyecek yok ama ellerinizle aynı derecede başarılı işler çıkarabileceğiniz söylenemez. Gazetecilik, halkla ilişkiler sizin için uygun meslekler.

Yeşil

Dostlarla beraber olmayı seviyorsunuz ama bazen de yalnız kalmak sizi rahatlatıyor. Düzenlisiniz. Her zaman geleceğe dönük planlar yapıp bunları mutlaka uygulamak istiyorsunuz. Bazıları sizi inatçı olmakla suçlayabilirler. Tehlikeli girişimlerde bulunmaktan kaçınıyorsunuz. Duygularınıza ve eşyalarınıza çok bağlısınız. Doğaya düşkünlüğünüz tutku derecesinde.

Mavi

Hikaye anlatmaya çok meraklısınız. Hayal gücünüze diyecek yok. Çocuklara çok düşkünsünüz. İyi bir doktor, hemşire veya öğretmen olabilirsiniz. Gerçekler ve dürüstlük sizin için büyük önem taşıyor. Mavi tutkunları, bir kez aldatılırlarsa, o kişiye bir daha asla güvenmezler. İnatçısınız. Fikirlerinizi sonuna kadar savunursunuz. Dinlenmek için müzik dinlemeyi yeğlersiniz.

Menekşe rengi

Moda, dekorasyon ve güzel sanatlar sizin için en uygun ilgi alanları. Yaratıcısınız ve hayal gücünüz çok geniş. Eğer seçtiğiniz meslek sizin yaratıcılık merakınızı tatmin etmiyorsa, hayattan zevk almanız zorlaşır. ailenize ve yakınlarınıza yabancılaşırsınız. Duygularınızın ve yaratıcılığınızın baskı altında tutulması yaşama sevincinizi azaltır.

Pembe

Siz mükemmel bir ev sahibesisiniz. Evinize gelen konukları rahat ettirmek için elinizden geleni yaparsınız. Yemek pişirmekteki ustalığınızı da gözardı etmemelisiniz. Doğup büyüdüğünüz kentte yaşamaya devam etmekten hoşlanmayabilirsiniz. Hayatınızın değişik dönemlerinde başka kentlerde yeni başlangıçlar yapmak istersiniz. Geri planda kalmayı yeğlersiniz. İnsanları doğru olanı yapmaya yönlendirirsiniz. Bu nedenle yöneticilik sizin için çok uygun bir meslek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!