Reklam yıldızları

Güncelleme Tarihi:

Reklam yıldızları
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2000 00:00

Haberin Devamı

Almanlar çok sevdi

Almanya'nın önde gelen hayvan terbiyecilerinden Dieter Kraml ayılarıyla birlikte mutlu bir şehir hayatı sürüyor. Aşağı Saksonya eyaletindeki Alfeld kentinin banliyösünde yaşayan Kraml, canından çok sevdiği ayılarını her biri 40 bin marka malolan kafeslerde açık havada barındırıyor. TV reklamlarına ve talk show'lara çıktıkları için Alman halkı onları çok yakından tanıyor.

Halktan biri gibi

O kadar seviliyorlar ki, reklamlar başlayıp da bu ayılar ekrana geldiği zaman hiç kimsenin eli kanal değiştirmeye varmıyor... Nora, Max, Mary, Robin, Mascha ve Dimca adlı ayıları Alfeld halkı da benimsemiş durumda. Dieter Kraml, ayılarından birini arabada yanına oturtup kente alışverişe gittiğinde, artık kimse başını çevirip bakmıyor bile. Çünkü artık herkes Kraml ve ayılarının varlığını benimsemiş durumda.

Diyet yoğurt yiyor

Kraml'ın ayıları genelde kardeşlerden oluşuyor. En büyükleri 15 yaşındaki Mascha ve Dimca. Bu iki kardeş, Fransız diyet ürünlerinin reklamıyla ünlü olmuşlar. Bu TV reklamının bir sahnesinde Dimca buzdolabını açarak elini kalorili mamüller arasında dolaştırtan sonra bir diyet yoğurt kabına uzanıyor. Yedi yaşındaki Mary ve Robin kardeşler ergenlik sonrası çağı yaşıyorlar.

Kohl gibi bakıyor

Tam dövüş sahnelerine uygun kıvama geldiklerini söylüyor Kraml ve şu espriyi ekliyor: ‘‘Robin çok matrak bir ayı. Bir parça domuz işkembesi gördü mü hemen Helmut Kohl gibi bakmaya başlıyor.’’ Bilmeyenlere duyurulur: Almanya'nın eski Başbakanı Helmut Kohl, domuz işkembesine olan düşkünlüğüyle tanınıyordu.

Armut ziyafeti

Ayıların hepsi de pek uysal davranıyor. Peki bu nasıl oluyor? Kraml şöyle açıklıyor; ‘‘Onları ne elektrik şokuyla, ne de döverek terbiye ediyorum. İşin sırrı verdiğim ödüllerde. Köpek kurabiyelerine, lastik şekerlere ve üzün yemeye bayılıyorlar. Garaj büyüklüğünde bir kilerimiz var. İçi ekmek ve bal dolu. Ayrıca inanılmaz miktarda, başta armut olmak üzere, meyve ve sebze tüketiyoruz. Çok nadiren et yiyoruz.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!