Rapor değişecek mi

Güncelleme Tarihi:

Rapor değişecek mi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2011 00:00

Etik Kurulu Başkanı Prof.Dr. Oğuz Atalay, “Yeni delillere ve alacağımız savunmalara göre kesin raporu hazırlayacağız. Kanaat değişebilir, henüz süreç bitmiş değil” dedi.

Haberin Devamı

TÜRKİYE Futbol Federasyonu’nun 11 Temmuz’da görevlendirdiği Etik Kurulu’nun kozmik odada 26 klasör belge inceleyerek hazırladığı şike raporu, F.Bahçe’yi suçlu buluyor. 5 maçta şike, 3 maçta şikeye teşebbüs, 1 maçta teşvik vermek, 5 maçta ise teşvik girişiminde bulunmakla itham edilen sarı lacivertlilerin dışında, Beşiktaş ve Trabzon şike ve teşvik teşebbüsünde bulunmalarına rağmen temiz gösteriliyor. Peki basına sızan bu rapor nihai mi? Bu sorunun yanıtını TFF Etik Kurulu Başkanı Prof.Dr.Oğuz Atalay verdi. Atalay, yaptığı yazılı açıklamada, Etik Kurulu’nun hazırladığı raporun “nihai rapor” olmadığını, yeni delillere ve alacakları savunmalara göre kesin raporu hazırlayacaklarını, kanaatin değişebileceğini, sürecin henüz bitmediğini bildirdi.

Haberin Devamı

ETİK KURULU'NA GÖRE F.BAHÇE 5 MAÇTA ŞİKE YAPMIŞ

Kesin rapor savunmadan sonra

Prof. Dr. Oğuz Atalay,  20 Temmuz itibariyle ellerindeki delillere göre incelemede bulunduklarını ve 340 sayfalık geçici bir rapor hazırladıklarını anlattı. Ve şunları söyledi:  “Kesinlikle ceza ve yaptırım önerisinde bulunmadık. Sadece o günkü delillerin ışığında Türkiye Futbol Federasyonu yönetimine kanaatimizi bildirdik. İnceleme devam ediyor. Kesin rapor henüz hazırlanmadı. 20 Temmuz’dan sonra yeni delillere ulaşıldı, soruşturmada gizlilik de kalktı.

Biz o raporu hazırlarken, savunma hakkını bile yerine getiremedik. Çünkü gizlilik vardı, kimseyle görüşme şansımız yoktu. Şimdi savunmaları da alacağız ve yeni rapor yazacağız. Bu raporda kanaatimiz değişebilir. Yönetim de yeni raporu dikkate alıp, delillere ve vicdani kanaatine göre karar verecek.”

ETİK KURULU RAPORUNA YÖNELİK AÇIKLAMA YAPTILAR

Fenerbahçe: Neden sadece biz?

FENERBAHÇE Kulübü, TFF Etik Kurulu’nun hazırladığı rapora dayanarak kendilerine yönelik yapılan haberlere ve açıklamalara tepki gösterdi. Sarı lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, “TFF Etik Kurulu raporundan alıntılar olduğu iddia olunan birtakım ifadeler yer almış, kulübümüz, bu ifadelerle  (yegane suçlu) ilan edilmeye çalışılmıştır. Her şeyden önce, soruşturmanın geldiği nokta itibarıyle, ortada geçerli bir Etik Kurulu raporunun bulunmadığı bilinmelidir.  Soruşturmanın tüm ekleri üzerinden değerlendirme yapan savcılık, bulguları neticesinde 8 takıma  iddianamesinde yer verirken, ilgili Etik Kurulu raporu nasıl olur da sadece F.Bahçe’yi suçlu   gösterir nitelikte kurgulanmış olabilir?”

Haberin Devamı

Şener, rapora ilişkin değerlendirmede bulundu

Nasıl değişecek ki o rapor?

Etik Kurulu raporunda yeni bir delil olmadığını belirten Trabzonspor Başkanı bunların konuşmalardan ibaret olduğunu söyledi.

TRABZONSPOR Başkanı Sadri Şener, Etik Kurulu’nun raporunun değişebileceğini savundu. Maçlara giriş yasağı bulunan ve bugünkü Ordumaçını diğer yöneticilerle birlikte kulüpte televizyondan izleyecek olan Şener, uçakla dün Trabzon’a geldi.
Sadri Şener, Etik Kurulu raporu konusunda Futbol  Federasyonu’ndan yapılan açıklamalara ilişkin bir soru üzerine değerlendirmede  bulundu.
Şener, “Basına sızan Etik Kurulu raporunun nihai olmadığı, yeni deliller  ve savunmalar ışığında nihai bir rapor hazırlanacağı” yönündeki açıklamaya  ilişkin olarak, “Yeni dosyalarda yeni bir delil yok ki. Konuşmalar, konuşmalara  mahkemenin izin vermesi, bunlar. Fakat derseler ki; ‘Etik Kurulu raporunu biraz  böyle değiştir.’ Ona bir şey diyemem” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!