Ramazan'da üç öğünü tamamlayın

Güncelleme Tarihi:

Ramazanda üç öğünü tamamlayın
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2017 13:32

Ramazan'da üç öğünü tamamlayın

Haberin Devamı

NİĞDE İl Sağlık Müdürü Yılmaz Yücel, Ramazan ayında yeterli ve dengeli beslenme uyarısında bulundu. Müdür Yılmaz, günün oruç tutulmayan bölümünde en az üç öğünün tamamlanması ve sahurun atlatılmaması gerektiğini söyledi.
Ramazan ayının sıcak yaz günlerine rastlaması nedeni ile oruç tutanların sağlıklarına daha fazla önem vermesi önerisinde bulunan Yücel şöyle devam etti:
"Sıcaklık ve nem artışına bağlı olarak vücut ısısı artmakta ve metabolizma bu yeni duruma uyum sağlamaya çalışmaktadır. Sıcaklıkların etkisiyle artan terleme ile birlikte yeterince sıvı alınmazsa su ve mineral kaybı sonucu bayılma hissi, bulantı, baş dönmesi gibi sağlık problemleri yaşanabilmektedir. Su yaşamamız için elzemdir. Vücuttaki su oranın yeterli düzeyde tutulması hayati önem taşıdığından vücuttan kaybolan miktarda suyun mutlaka alınması zorunludur. Günde ortalama en az 2- 2,5 litre (12-14 su bardağı) su içmeye, bununla birlikte Ramazan ayında sıvı ihtiyacını da karşılayacak ayran, taze sıkılmış meyve suları, soda, sebze suları sık sık tüketmeye özen gösterilmelidir. Yeterli ve dengeli beslenmenin ramazan ayında da sürdürülebilmesi için günün oruç tutulmayan bölümünde en az üç öğünü tamamlamak ve sahur öğününü atlamamak gerekir. Sahura kalkılmaması ya da sahurda sadece su içilmesinin zararlı olduğu unutulmamalıdır." Müdür Yılmaz, zorunlu olmadıkça, güneş sıcaklığının en belirgin olduğu 11.00-15.00 saatleri arasında dışarıya çıkılmaması, çocuklar, yaşlılar, kalp ve şeker gibi kronik hastalığı olanların buna özellikle dikkat etmesi gerektiğini sözlerine ekledi. 

Ali KADI/NİĞDE,(DHA)
FOTOPĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!