Güncelleme Tarihi:
İSTANBUL(DHA)BEYLİKDÜZÜ Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü bünyesinde görevli Uzman Diyetisyen Billur Filiz, "Vücudun dengeli ve yeterli beslenmesi için sahurun kesinlikle yapılması gerekiyor. Bol su tüketiminin yanında mineral kaybına engel olmak adına bir şişe maden suyu içilmesi önemli" dedi.
Ramazan ayında oruç tutanlara Beylikdüzü Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü bünyesinde görev yapan Uzman Diyetisyen Billur Filiz, önerilerde bulundu. Filiz, “Yaz aylarına denk gelen Ramazan’da oruç süresinin uzun olması nedeniyle beslenme ve sıvı tüketiminde daha da dikkatli olunması gerekiyor. Günde en az 2 litre su tüketilmesi gerekiyor. Şekersiz komposto, bitki çayları ile de su alımına katkı sağlanmalı. Mineral kaybını önlemek için de maden suyu tüketilmeli" dedi.
"PROTEİN TOKLUK HİSSİ İÇİN ÖNEMLİ"
Sahurda da protein ağırlıklı yumurta, peynir, süt, yoğurt gibi besinlerle beslenmenin uzun süre açlığı sağlıklı bir şekilde geçirmek adına doğru tercih olacağına değinen Filiz, ceviz, fındık, badem gibi tokluk hissi sağlayan yağlı tohumların da tüketilmesini tavsiye etti. Ayrıca iftarda çorbadan sonra 10 dakika ara vermenin kan şekerinin dengelenmesine, beynin tokluk hissinin algılamasına ve midenin genişlemesini önlenmesine fayda sağlayacağını aktardı. Ay boyunca yağ birikimini engellemek için 30 dakikalık hafif tempolu yürüyüşler yapmanın faydalı olacağını bilgisini verdi.
(FOTOĞRAF)