Ramazan Yaman Fen Lisesi’nde bilgisayar laboratuvarı açıldı

Güncelleme Tarihi:

Ramazan Yaman Fen Lisesi’nde bilgisayar laboratuvarı açıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2017 14:15

Ramazan Yaman Fen Lisesi’nde bilgisayar laboratuvarı açıldı

Haberin Devamı

Vahit İŞBAŞARAN/LÜLEBURGAZ(Kırklareli),(DHA)- KIRKLARELİ’nin Lüleburgaz ilçesindeki Ramazan Yaman Fen Lisesinde 30 bilgisayardan oluşan bilgisayar laboratuarı açıldı.

Bilgisayar laboratuvarının açılışına İlçe Milli Eğitim Müdürü Nedim Çetin, Şube Müdürü Ahmet Kafalı, Ramazan Yaman Fen Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Neslihan Ayışığı ve üyeler Oya Güngör, Filiz Ateş, Çiğdem Yaşar, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Ramazan Yaman Fen Lisesi Müdürü Selahattin Temel, bilgisayar laboratuvarının bir sınıfta her öğrenciye bir bilgisayar düşecek şekilde planlandığını söyledi. Müdür Temel, laboratuvarın yaklaşık 60 bin lira harcanarak yapıldığını kaydetti. Laboratuvarın bakanlık bütçesi ve kısmen Okul Aile Birliği katkılarıyla yapıldığını belirten Temel, "Bu sene 9. sınıflardan başlanarak Fen Liseleri’nde zorunlu dersler arasında 2 saatlik Bilgisayar Bilimi Dersi eklendi. Dersin yazılım ve kodlama dersi olmasından dolayı her öğrencinin uygulama yapması açısından bir bilgisayar da çalışma yapmasının önemliydi. Bu kapsamda bu sınıfı kurduk. Öğretmen bilgisayarı ile 31 bilgisayardan oluşan laboratuvar tek merkezden kumanda edilen ana bilgisayara bağlı 30 bilgisayardan oluşuyor. Öğrencilerimize hayırlı olsun. Destek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Laboratuarın açılış kurdelesi İlçe Milli Eğitim Müdürü Nedim Çetin tarafından kesildi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Nedim Çetin ve beraberindekiler bilgisayar sınıfını gezdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!