Rakipsiz aslanlar

Güncelleme Tarihi:

Rakipsiz aslanlar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2012 01:15

Beşiktaş’ı sahasında oynadığı karşılaşmada mağlup ederek final serisini 3-0’a getiren G.Saray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, 2011-12 sezonu şampiyonu oldu.

Haberin Devamı

BEDENSEL Engelliler Federasyonu tarafından düzenlenen Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi’nin play-off final serisi ikinci maçında Beşiktaş’ı 81-60 yenen Galatasaray, seride durumu 3-0 yaparak, şampiyon oldu. Normal sezondaki iki maçı da kazandığı için seriye 1-0 önde başlayan sarı kırmızılılar, ilk maçta da rakibini 84-62 yenerek seride durumu 2-0 yapmıştı. Serinin ikinci karşılaşmasında da Beşiktaş’ı 81-60’la geçerek üst üste 6. kez şampiyonluğa ulaştı.

Beşiktaş maçın sonunu getiremedi

Ahmet Cömert Spor Salonu’nda yapılan karşılaşmanın 1. periyotunu 22-11 önde geçen sarı-kırmızılılar, devreyi de 40-35 önde kapattı. Üçüncü periyotta rakibini yakalayan Beşiktaş, bitime 2 dakika 59 saniye kala Kaan’ın basketiyle 45-44’lük skorla ilk kez öne geçti. Ancak periyotun bitimine 38 saniye kala Özgür’ün basketiyle yeniden (48-47) öne geçen Galatasaray, son periyota da 50-47 önde girdi. Final periyodunda farkı yeniden açan sarı kırmızılılar, karşılaşmadan 21 sayı farkla 81-60 galip ayrılarak, şampiyonluğa ulaştı.

Haberin Devamı

Törende Sadettin Saran ıslıklandı

Galatasaray şampiyonluk kupasını karşılaşmanın ardından düzenlenen törenle aldı. Kupa töreninde Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu ile Bedensel Engelliler Federasyonu’ndaki 14 branşın milli takımlar ana sponsoru olan Saran Holding’in yönetim kurulu başkanı Sadettin Saran, G.Saray Kaptanı Özgür Gürbulak’a şampiyonluk kupasını verdi. Maçın ardından büyük sevinç yaşayan Galatasaraylı basketbolcular, sevinçlerini tribündeki taraftarlarıyla paylaştı. Bir taraftar, sarı kırmızılı oyunculara baklava ikram etti.

2. olan Beşiktaş’a kupasını Bedensel Engelliler Federasyonu Başkanı Mustafa Gülpınar ile Spor İl Şube Müdürü Adnan Kuzu verdi. Bu arada, ödül töreninin sonunda Mustafa Gülpınar, Sadettin Saran’a teşekkür plaketi verdi. Bu sırada bazı G.Saraylı taraftarlar, eski Fenerbahçeli yönetici Saran’ı ıslıkladı. Öte yandan karşılaşmadan önce yapılan üçüncülük maçında İzmir BŞB’yi 61-57 yenen Kardemir Karabükspor, üçüncü oldu.


Olay çıktı maç durdu

Haberin Devamı

MAÇIN 4. periyodunda taraftarlar birbirlerine yabancı maddeler atınca maç durdu. 200 G.Saray taraftarı ile 100 kadar Beşiktaşlı bir gün önceki maçta olduğu gibi karşılaşmayı aynı tribünden izlediler. Ancak bu kez daha çok sayıda güvenlik gücü görev yaptı. İki seyirci grubu arasına tel barikat kuruldu. Seyirciler birbirlerine pet şişeleri attılar. Salonda yapılan anonsdan sonra olaya müdahale eden güvenlik güçleri 2 Beşiktaşlı, 1 G.Saraylı taraftarı gözaltına aldı. Olaylar nedeniyle maça 5 dakika ara verildi. 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!