"Rakiplerimizin borcu konuşulmuyor"

Güncelleme Tarihi:

Rakiplerimizin borcu konuşulmuyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2010 15:21

Beşiktaş Kulübü Olağan Divan Kurulu Toplantısı Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapıldı.

Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören'in katılmadığı toplantıda Ocak ayı sonundaki genel kurulda seçilecek denetleme, seçme ve sicil, disiplin ve müze kurulları aday listelerinde yer alacak kişilerin, konuşmalardan önce tespit edilmesi için 60 imzalı bir önerge verildi. Önergenin oylanması konusunda salonda tartışma yaşandı. Divan Kurulu üyesi Ali Rıza Dizdar, önergenin oylanmasıyla ilgili Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz ile tartıştı. Ayrıca Atıf Keçeci de önergeyle ilgili yaptığı konuşma sırasında bir üyeyle tartışmaya girdi. Tartışmaların ardından kurulların seçimi için oylamaya geçildi. Oylamanın sonuçlarının gelecek hafta içinde açıklanacağı bildirildi.

Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz, seçim sürecine girdiklerini belirterek, "İki başkan adayıyla da görüştüm. Başkan adaylarından, seçim sürecinde Beşiktaş'a yakışır şekilde demeçler vermelerini ve tansiyonu yükseltmemelerini istiyorum. Onlar da bu meseleye çok sıcak baktılar. Böyle davranacaklarını söylediler. Beşiktaş'a yakışır medeni bir seçim olacağını bana söylediler. Kendilerine teşekkür ediyorum" dedi.

Beşiktaş Kulübü Genel Sekreteri Kenan Öner de Beşiktaş'ın borcunun her yerde konuşulmasından yakınarak, "Rakiplerimizin borcu hiç bu kadar konuşulmuyor. Bizim borcumuz ise her zaman konuşuluyor. Borcun yanında, başarısızlıktan da bahsediliyor. Ama baktığımızda hiç öyle değil. Başkanımız zamanında 5 kupa aldık. 3 Türkiye, 1 Lig, 1 de Süper Kupa'yı müzemize götürdük. Sportif ve idari başarılar aldık. İnönü'yü yenilemeye çalıştık, Akatlar Arena imrenilecek bir salon oldu. Fulya Kompleksi'ni yaptık. Bütün bunları göz ardı ederek, (Borç) demek (Başarısız) demek haksızlık. Futbol takımımız inşallah ikinci yarıda göstereceği performansla geçen yılki başarısını yineleyecektir. Kaliteli bir futbol takımımız var" diye konuştu.

31 Ocak'ta yapılacak seçimle ilgili olarak da Öner, "Seçimlerin ardından yeni bir dönem başlayacak. Umut ediyorum yeni dönem hayırlı olur" ifadesini kullandı.

Denetleme Kurulu Başkanı Alper Kuş, Beşiktaş'ın borcu konusunda farklı rakamların dile getirildiğini vurgulayarak, "Beşiktaş'ın borcu bizim verdiğimiz rakam kadar çıkacaktır, bunun dışında çıkması mümkün değildir. Gazetelerde farklı borçlar görüyoruz. Buna üzülüyoruz. 181 milyon TL borcumuz vardır, bunun dışındaki hesaplamalar yanlıştır. Bunlar gereksiz tartışmalardır. Halka açık şirketlerin kayıtları devamlı internette bulunur" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!