Raketler 'engel' tanımayacak

Güncelleme Tarihi:

Raketler engel tanımayacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2010 13:38

Bedensel Engelliler Masa Tenisi Milli Takımı, dünya şampiyonasından madalyalarla dönmek istiyor.

Milli takım, Güney Kore'nin Gwainj kentinde 25 Ekim-3 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek Bedensel Engelliler Masa Tenisi Dünya Şampiyonası hazırlıklarını tamamladı. Slovenya'da yapılan uluslararası kamp sonrası Aksaray'da, son olarak da Ankara'da gerçekleştirilen kampla şampiyonaya hazırlanan milliler, yarın Güney Kore'ye gidecek.

Milli takım antrenörü İlhami Kılınçkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şampiyonaya 3 aşamalı hazırlandıklarını belirtti.

Şampiyonaya ilk kez 9 kişilik bir kadro ile katılacaklarını anlatan Kılınçkaya, şunları kaydetti: “Şampiyonaya dünya klasmanı sıralamasına göre katılabiliyoruz. 2006 yılında İsveç'te düzenlenen şampiyonaya sadece bayanlarda Neslihan Kavas ile katılabilmiştik. Güney Kore'ye 9 sporcu ile gidiyoruz. Şampiyonanın kotaları 2 yıl açıklanmıştı. Bu süre içinde Güney Kore'ye gidebilme mücadelesi verdik ve 9 kişiyle katılmayı hak ettik. Ayrıca şampiyona 2012 Londra Olimpiyatları kotası için yüksek puan veriyor. Şampiyona, oyunlar için ayrı bir önem taşıyor. Londra'ya da en az 9 sporcuyla katılmayı hedefliyoruz.”

Sporcuların iyi bir hazırlık dönemi geçirdiğini ifade eden Kılınçkaya, 'Güney Kore'den madalyalarla döneceğiz. Özellikle bayanlarda madalyalar bekliyorum. Sayısı ne kadar olur bilmem, ama Türkiye'ye madalya getireceğimize inanıyorum” diye konuştu.

Ümit Arif Uztürk'ün kafile başkanlığını yaptığı, İlhami Kılınçkaya, Yusuf Kılınçkaya ile Burçak Kaya yönetimindeki milli takımda, Neslihan Kavas, Ümran Ertiş, Kübra Öçsoy, Ebru Can, Hilal Türkkan, Nesrin Turan, Nergis Altıntaş, Kezban Çakır ve Abdullah Öztürk yer alıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!