Puanı Fatih Tekke kurtardı

Güncelleme Tarihi:

Puanı Fatih Tekke kurtardı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2009 00:00

Rusya Primier Ligi'nin 19. hafta karşılaşmasında Fatih Tekke'nin formasını giydiği Zenit St. Petersburg sahasında Lokomotif Moskova ile 1-1 berabere kaldı. Fatih Tekke, UEFA maçından sonra çıktığı lig maçında da golünü attı.

Haberin Devamı

Hollandalı çalıştırıcı Dick Advocaat ile yollarını ayıran Zenit, PAF Takımı teknik direktörü Anatoli Davıdov ile çıktığı Lokomotif Moskova derbisinden beraberlikle ayrıldı. Advocaat ile sorun yaşayan Tekke ise gollerini sıralamaya başladı. Hafta içinde UEFA Avrupa Ligi play off ilk maçında konuk olduğu Portekiz ekibi Nacional'e karşı 68. dakikada sahaya çıkıp birde gol atan milli futbolcu bu hafta da Lokomotif Moskova'yı boş geçmedi.

Zenit, kendi evinde oynadığı karşılaşmanın 9. dakikasında Wagner'in attığı golle 0-1 geriye düştü. Bu dakikadan sonra baskın bir oyun ortaya koyan ev sahibi ekip, özellikle Fatih ile rakip kalede etkili olmaya başladı ve 28. dakikada Fatih'in şık kafa golüyle beraberliği yakaladı. Karşılaşma bu skorla sona ererken, Fatih Tekke karşılaşmanın 88. dakikasında yerini Kanunnikov'a bıraktı.

Haberin Devamı

Tekke'nin ilk onbirde çıktığı karşılaşmada ortaya koyduğu futbol seyirciler tarafından da beğenilirken, tecrübeli golcünün yeniden Zenit taraftarının 'Fatih Sultan Tekkesi' olacağı izlenimini verdi. Zenit'in resmi sitesinde oyunculara verilen puanlamada da temsilcimiz en yüksek puanı alan futbolcu oldu.

Zenit bu beraberlik ile puanını 28'e yükseltirken, Lokomotif Moskova'da 29 puana ulaşarak, Zenit'in bir basamak üzerinde 6. sırada yer aldı

ZİCO'LU CSKA'DA YÜZLER GÜLMÜYOR

Bu arada CSKA Moskova dün liderlik yarışında ligin sonuncusu Khimki'yi zorda olsa yendi ve çok önemli üç puan aldı.

Fenerbahçe'nin eski çalıştırıcısı Artur Zico'nun takımın başına geçmesinden bu yana yüzler bir türlü gülmüyor. Birçok derbi karşılaşmasını kaybeden ve ligin zayıf takımlarını bile zorlanarak geçen ve ya berabere kalan CSKA'da kimse oynanan oyundan memnun değil.

Takımlar dün Khimki Arena'da karşı karşıya geldi. CSKA Moskova ilk yarım saatte baskın bir oyun ortaya koyarken bunu iki golle süsledi. 14. dakikada Netsit'in ayağından bulduğu golle 0-1 öne geçen Zico'nun talebeleri, 23'te de Krasich'in attığı golle farkı 2'ye çıkardılar 0-2. Bu dakikadan sonra oyunda üstünlüğü yitiren CSKA skorun avantajı ile de iyice gevşedi. İkinci yarı da da bu gevşekliğini sürdüren CSKA 69. dakikada Antipenko farkı bire indirmesiyle telaşlanan Zico'nun talebeleri, Khimki hücum oyuncuları yakaladıkları şansları değerlendirememesiyle sahadan zorda olsa galibiyetle ayrıldı. CSKA bu galibiyet ile puanını 33'e yükseltirken ligin son sırasındaki Khimki 10 puanda kaldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!