PTT de milyonlarca dolar ve eurosunu TL'ye çevirdi

Güncelleme Tarihi:

PTT de milyonlarca dolar ve eurosunu TLye çevirdi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2016 11:13

PTT, şirket hesabındaki yaklaşık 172 milyon dolar ve 20 milyon eurosunu Türk Lirası'na çevirdiğini açıkladı. Benzer açıklama başka bir çok şirket ve kurumdan da geldi.

Haberin Devamı

PTT, Türk Lirası'na destek kampanyası çerçevesinde döviz cinsi nakit varlıklarını Türk Lirası'na dönüştürdü. PTT'den yapılan açıklamada, şirket hesabındaki yaklaşık 172 milyon dolar ve 20 milyon euronun Türk Lirası'na dönüştürüldüğü belirtildi.

DÖVİZ BOZDURMADA KOMİSYON YOK

PTT Genel Müdürü Kenan Bozgeyik, kampanyaya destek için PTT şubelerinde dövizin Türk Lirası'na dönüştürülmesi işlemlerinden komisyon almadıklarını da bildirdi.

KARGO İŞLEMLERİNDE YÜZDE 10 İNDİRİM

 Bozgeyik, döviz bozduranlara kargo ve havale işlemlerinde yüzde 10 indirim yapılacağını da söyledi.

KARDEMİR SATIŞLARINDA TL'YE DÖNDÜ 

Kardemir  satışlarında TL'ye dönme kararı aldığını ve 9 Aralık'tan itibaren satışlarını TL üzerinden gerçekleştireceğini duyurdu.

Şirketten KAP'a yapılan açıklamada, söz konusu kararın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın döviz yerine Türk Lirası kullanımına yönelik yaptığı çağrı doğrultusunda alındığı belirtildi.

Haberin Devamı

ANTARES AVM KİRALARI TL OLARAK ALACAK

Ankara'da bulunan Antares, CumhurbaşkanıErdoğan’ ın Avm yatırımcılarına yaptığı kiraların TL olarak alınması yönündeki çağrıya destek verdi. AVM'den yapılan açıklamada "İsteyen kiracılar için döviz bazlı yapılan kira sözleşmelerini Türk Lirası’ na çevirme kararı aldı" denildi.

PTT de milyonlarca dolar ve eurosunu TLye çevirdi

FTG DE 5.2 MİLYON DOLARI TL'YE ÇEVİRDİ

Fındık Tanıtım Grubu (FTG) Başkanı İlyas Edip Sevinç, FTG'nin hesaplarında bulunan 21,8 milyon doların 5,2 milyon dolarlık kısmını TL'ye çevirdiklerini, kalan 16,6 milyon doları da vade bitiminde TL'ye çevireceklerini bildirdi.

Sevinç, yaptığı yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı ve ülkenin içinde bulunduğu ekonomik gelişmeler üzerine, hesaplarında bulunan dövizlerin TL'ye çevrilmesi kararı aldıklarını belirtti. Sevinç, şunları kaydetti: 

"Karadeniz ile İstanbul Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliğinin müşterek kararıyla FTG hesaplarında bulunan 21,8 milyon dolardan, vadesi biten 5,2 milyon dolarlık kısmı TL'ye çevirdik. Kalan 16,6 milyon doları da vade bitimlerinde TL'ye çevireceğiz." 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!