Psiko Test: Çalışırken öfkeli misiniz?

Güncelleme Tarihi:

Psiko Test: Çalışırken öfkeli misiniz
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2000 00:00

Haberin Devamı

İş hayatınızda başarılı olabilmek için soğukkanlılığınızı korumasını bilmelisiniz. Karşınıza çıkan her engel sizi öfkeden çıldırtıyorsa, iş hayatınızda başarı sağlamanız zor olur. Size kısaca özetleyeceğimiz olayları inceleyin. Bakalım siz de tepkilerinizi ölçebiliyor musunuz?

1-Patronunuz size bir raporu dördüncü kez yazdırmak istiyor. Hataları onunla birlikte incelemek yerine dişlerinizi gıcırdatarak geri dönüyorsunuz. Günün sonunda başınız çatlayacak gibi ağrıyor.

2-Sizin atanmayı beklediğiniz mevkiye başka bir arkadaşınız uygun görülüyor. O gece sabaha kadar gözünüze uyku girmiyor. Nerede hata yaptığınızı bulmaya çalışıyorsunuz.

3-İş arkadaşlarınızdan birinin bir başkasının sırrını açıkladığını öğreniyorsunuz. Bu kişiye yaptığının doğru olmadığını söyleyecek yerde en iyi arkadaşınızla o geveze kişinin dedikodusunu yapıyorsunuz. Ve de bu kişiyle bir süre konuşmuyorsunuz.

4-Bir toplantı sırasında şefiniz sizi diğer arkadaşlarınızın yanında aşağılayıp, ağır bir dille eleştiriyor. Çok üzülüyorsunuz ve utanıyorsunuz ama gün boyunca bu konuyu kimseyle tartışmıyorsunuz.

5-Karşılıklı masalarda oturduğunuz iş arkadaşınız gün boyunca, sevgilisine telefon edip uzun uzun konuşuyor. Ona daha alçak sesle konuşmasını söylemek yerine kulaklarınızı tıkaçla kapatıyorsunuz.

6-Patronunuz sizi bir kenara çekip, daha fazla çalışmanız gerektiğini söylüyor. Oysa siz zaten çok çalışıyorsunuz. Ama patrona bunu deneyeceğinizi söylüyorsunuz. Masanıza döndüğünüz zaman ise intikam planları hazırlamaya başlıyorsunuz.

7-Sudan bir sebep uğruna işinizden çıkarılıyorsunuz. Size tazminat ödenmiyor. Birşey demiyorsunuz, fakat bir süre sonra kendinize kızmaya başlıyorsunuz.

8-Yeni stajyer arkadaşınız sürekli işe geç kalıyor. Onu uyarmak için iki hafta bekliyorsunuz ve sonra da büyük bir öfkeyle bağırıp çağırıyorsunuz.

9-Şefinizle aylardan beri aranız açık. Fakat onunla aranızdaki gerginliği gidermek için konuşmaya da cesaret edemiyorsunuz.

10-Bilgisayarınız ikide bir arızalanıyor. Şirketin bilgi işlem merkezini arayıp, oradaki görevlilere biri gelip de bilgisayarı onarmazsa, onu pencereden dışarı atacağınızı avaz avaz bağırarak söylüyorsunuz.

DEĞERLENDİRME

0-3 olumlu cevap

Sizi kutlarız. İş hayatınızda başarıya ulaşmanın sırrını çözmüşsünüz. Çevrenizdeki kişilerle uyum içindesiniz. Sorunların üstesinden sessizce gelebiliyorsunuz.

4-6 olumlu cevap

Ne zaman kızmanız gerektiğini kestiremiyorsunuz. En olmadık durumlarda sakin kalırken, beklenmedik bir zamanda da parlayıveriyorsunuz. Öfkenizi bastırmanın yollarını aramalısınız.

7-10 olumlu cevap

Olaylara ve insanlara gösterdiğiniz tepki, iş hayatınıza, aile hayatınıza ve sağlığınıza zarar verebilir. Çalışan bir kimsenin bu derece öfkeli olması hiç bir zaman hoşgörüyle karşılanmaz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!