Promosyonlu diyet

Güncelleme Tarihi:

Promosyonlu diyet
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2000 00:00

Haberin Devamı

Lezzet Dergisi'nin bu ayki sayısında hem zayıflamak hem de bronzluğu korumak için bir diyet var. Kilo verirken sağlık ve güzellik sorunlarını da çözümleyen diyetlerin pek moda olduğu bu dönemde, işte Nilgün Birgiv'in özel rejim listesi...

Diyet yapmak zaten zor bir iş. Bir de yenilmesi gereken yemekler tatsız ve az olunca, iş daha da karışıyor. Ama son zamanlarda özellikle kadınların her daim büyük derdi olan rejim olayı biraz daha kolaylaştı. Artık sinir krizi geçirmeden, üstelik lezzetin her türüne fırsat tanıyan rejim mönüleri karşımıza çıkıyor. İşin içine milenyum kelimesi de girince zayıflarken güzelleşmek, sağlık kazanmak gibi unsurların da önemi artıyor. Yazın sona erdiği ve kışa ilk adımları attığımız bugünlerde de , çağın kadınının yenilenmesi için yeni bir fırsat daha ortaya çıkıyor: Hem yazın getirdiği bronz teni koruma fırsatı, hem de ideal kiloya ulaşmak için muhteşem bir yöntem işte karşımızda! Bu ‘ikisi bir arada’ özelliği taşıyan diyeti Lezzet Dergisi uzmanı Nilgün Birgiv kaleme almış. Birgiv’in önerdiği diyetle kilolar sağlıklı bir şekilde hayatımızdan yok olup giderken, bronzluk ise adeta geçen yazın ‘promosyonu’ olarak hayatımızda kalmaya devam edecek. Hal böyle mükemmel sonuçlar yaratınca, insan zaten daha ne ister?

Pazartesi (1200 kalori)

Kahvaltı: 2 çay kaşığı kakao ilaveli 1 su bardağı light süt, 50 gr. üzüm, 1 dilim kepekli ekmek

Ara öğün: 1 dilim kavun

Öğle: 1 top dondurma ilaveli 1 tabak karışık meyve salatası, 1 küçük sütlü sandviç ekmeği

İkindi: 1 su bardağı domates suyu

Akşam: Patlıcanlı hindi, marul salatası, fırında pişmiş 1 armut

Salı (1100 kalori)

Kahvaltı: 1 su bardağı light süt, 1 çay kaşığı bal ilaveli 2 dilim kızarmış ekmek, 2 mürdüm eriği

Ara öğün: 1 su bardağı portakal suyu

Öğle: Havuç şeritli salata, 1 küçük kepekli sandviç

İkindi: 1 elma

Akşam: 2 adet zeytinyağlı domates dolması, 1 kase meyve salatası

Çarşamba (1300 kalori)

Kahvaltı: 1 su bardağı light süt, 3 kepekli bisküvi, 1-2 mürdüm eriği

Ara öğün: 1 elma

Öğle: 1 domates, yarım soğan, 1 salatalık ve 3-4 zeytinle hazırlanmış çoban salata, 1 armut

İkindi: 1 su bardağı havuç suyu

Akşam: Tavuklu soğuk makarna, 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ilave edilmiş söğüş domates, 1 kivi

Perşembe (1250 kalori)

Kahvaltı: 1 küçük light yoğurt, 1 çorba kaşığı kahvaltı gevreği, 50 gr. üzüm, 1 fincan çay

Ara öğün: 3 havuç

Öğle: 2 dilim kavun, 4 kepekli grissini, 1 kase karışık meyve salatası

İkindi: 2 kivi

Akşam: Soğanlı ve havuçlu pilav, domatesli marul salatası, 1 kase meyveli yoğurt

Cuma (1300 kalori)

Kahvaltı: 1 fincan kahve, 1 kase yoğurt, 1 kalın dilim karpuz, 1 dilim kepek ekmeği

Ara öğün: 1 su bardağı havuç suyu

Öğle: Domatesli ve maydonozlu makarna, 1 tatlı kaşığı limon suyu ve zeytinyağı ilave edilmiş az haşlanmış ıspanak, 1 kase karışık meyve salatası

İkindi: 1 dilim kavun

Akşam: Rokalı makarna, şeftalili kek

Cumartesi (1250 kalori)

Kahvaltı: 1 fincan sütlü kahve, 1 çay kaşığı bal ilaveli 1 dilim kepekli ekmek

Ara öğün: 1 küçük kase light yoğurt

Öğle: 2 biberli kanepe, 2-3 dilim dil peyniri, 1 dilim kavun

İkindi: 1 fincan yeşil çay, 3 kepekli bisküvi

Akşam: 1 dilim haşlanmış tavuk, 1 söğüş domates, 3 kepekli diyet bisküvi, 1 kase karışık meyve salatası

Pazar (1250 kalori)

Kahvaltı: 50 gr. üzüm ilaveli 1 kase light yoğurt, 1 çay kaşığı bal, 1 dilim kepekli ekmek

Ara öğün: 1 dilim karpuz

Öğle: Izgara balık, 1 haşlanmış patates, 1 küçük salkım üzüm

İkindi: 1 top kavunlu dondurma

Akşam: 2 çorba kaşığı lor peyniri, 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ve limon suyu ilave edilmiş haşlanmış havuçlu marul salatası, kağıtta kayısı ve ahududulu tatlı.

Bronzluğu nasıl koruyor?

Haberin Devamı

Nilgün Birgiv'den aldığımız bilgilere göre, diyetin bronzluğu nasıl arttırdığı ve koruduğu, bunu yaparken de cilde sağlık kazandırdığı ortaya çıktı. İçinde bol bol bronzluğu arttıran beta karotenli sebzeler var. Onlar sayesinde, A ve C vitaminleri açısından çok zengin bir diyet bu. Marul ve sütte bulunan E vitamini de çok yararlı. Özellikle güneş ışınlarına maruz kalan cildi koruyor ve korurken de bronzluğu arttırıyor. Kepekli ekmek olduğu için de B vitamini açısından çok zengin. B1 vitamini de bronzluğu arttıran elementler bulunduruyor içinde...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!