Polis statta kalacak

Güncelleme Tarihi:

Polis statta kalacak
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 13, 2009 00:00

Spor kulüplerinin, maç güvenliği için özel güvenlik kuruluşlarından hizmet almak yerine, bu paranın polise verilmesi önerilerine Emniyet Genel Müdürlüğü karşı çıktı. Polis, yeni sezonda da "Müsabaka Güvenliği"nden sorumlu olacak, ancak daha az personel görevlendirecek.

Haberin Devamı

Saygı ÖZTÜRK YAZIYOR

Emniyet Genel Müdürlüğü, yeni futbol sezonunun olaysız geçmesi için bir dizi önlem aldı. Kulüplerin, maç güvenliği için özel güvenlik kuruluşlarından hizmet almak yerine, bu paranın görev yapacak polislere dağıtılması önerisini Emniyet Genel Müdürlüğü uygun bulmadı. Maç güvenliğinden birinci derecede yine polis sorumlu olacak, ancak polis sayısı düşük tutulacak.

 

HOLİGANLARA EĞİTİM

 

İçişleri Bakanlığı'nca spor güvenliği ile ilgili hazırlanan genelge, bu hafta içinde Valiliklere gönderilecek. Olay çıkarmayı alışkanlık haline getiren "holiganların" maç saatlerinde Emniyet müdürlüklerinde uzmanların denetiminde eğitime alınması önerileri de değerlendiriliyor.

 

Haberin Devamı

POLÄ°S EN AZ SAYIDA TUTULACAK

 

Spor Müsabakalarında Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine İlişkin Kanun'un yanlış yorumlandığını savunan Emniyet Genel Müdürlüğü yetkilileri, spor kulüplerinin özel güvenlik kurmaları değil, hizmet satın almalarının öngörüldüğünü söylediler. Maçlarda asıl sorumluluğun yine Emniyet'te olacağını kaydeden yetkililer, şunları söylediler:

 

"Spor müsabakalarında mümkün olduğunca az polis görevlendirmeyi amaçlıyoruz. Polis, diğer asli görevlerini yapmalı, ancak spor müsabakalarında da olay çıkmaması için önlem almalı. Önemli bir maçta bin polis yerine, o açık özel güvenlikçilerle karşılanıp, 300 polis görevlendirmek daha doğru olacak. Stat içinde ve tribünlerde daha çok özel güvenlikçi bulunacak. Ancak, müsabakanın 'güvenlik amiri' yine Emniyetçi olacak. Müsabakalarda, güvenlik amiri olan Emniyet yetkilisi, gerekli gördüğü takdirde yeterli sayıda polisin stata girmesine izin verecek. Havaalanlarında olduğu gibi işi özel güvenlik görevlileri yapacak, gerektiği zaman polis da devreye girecek. Görevlendirilecek polis sayısı da maçların risk durumuna göre belirlenecek.

 

Haberin Devamı

YERLERÄ°NÄ° POLÄ°S BELÄ°RLEYECEK

 

Müsabaka güvenliÄŸi için Ä°l Emniyet Müdür Yardımcısı, Çevik Kuvvet Åžube Müdürü, 'Müsabaka Güvenlik Amiri' olarak Ä°l Güvenlik Kurulu toplantılarına katılacak; maç günü de 'eÅŸgüdüm toplantısı' yapacaklar. Özel güvenlikçilerin nerede duracaklarını Emniyet belirleyecek. Özel güvenlik yerine, aynı görevin para karşılığında polise yaptırılmasına karşıyız. Böyle bir uygulama için yasa uygun olmadığı gibi düzenleme Emniyet'te de ciddi sorunlara yol açar." Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!