Polat'ın moralini bozan 3 öğrenci

Güncelleme Tarihi:

Polatın moralini bozan 3 öğrenci
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2010 17:58

Galatasaray'ın Mart ayı Olağan Genel Kurul Toplantısı geniş katılım ile gerçekleşti. Topantıya başkan Adnan Polat'ın yanı sıra yönetim adına Işın Çelebi, Faruk Bil, Murat Yalçındağ ve Sinan Kılıç katıldı. Katılımın oldukça yüksek oluduğu toplantıya ayrıca, eski başkanlardan Faruk Süren, Alp Yalman, ve Ali Dürüst'ün yanı sıra çok sayıda eski yönetici de katıldı.

Haberin Devamı

POLAT'A LİSELİ ŞOKU

Divan toplantısı sırasında tenefüse çıkan Galatasaray Lisesi'nden bazı öğrenciler ile sohbet eden Adnan Polat, 3 öğrenciden, "Fenerbahçeliyiz" cevabını alınca şoke oldu. Polat'ın bu öğrencilerden aldığı cevap sonrasında moralinin bozulduğu gözlendi.

ADAYLAR YAN YANA GELMEDİ

Galatasaray Başkanı Adnan Polat ve başkanlık için aday olan Adnan Öztürk, salonda seçim öncesi yana yana gelmekten kaçındılar. Öztürk konuşmaya çıkarken başkan Polat ve tüm yöneticiler ile tek tek tokalaştı.

REFİK ARKAN ADAY OLMADIĞINI AÇIKLADI

Galatasaray'da başkan adaylığı için ismi gündemde olan eski yöneticilerden Refik Arkan, divana göndermiş olduğu yazıda gerekli birleşme sağlamadığı için aday olmadığını divan başkanına göndermiş oldu yazıyla bildirdi.

Haberin Devamı

POLAT: "KULÜP BORÇLARIYLA İLGİLİ SPEKÜLASYONLAR YAPILIYOR"

Adnan Polat, iki yılık başkanlık süreci hakkında bilgiler verirken, kulübün borçları ile ilgili spekülasyonlar yapıldığını söyledi.

Polat'ın açıklamaları şöyle:

Şirketleri şeffaf bir hale getirdiklerini söyleyen Polat; "Galatasaray'ın saklısı gizlisi yok. Borçlarla ilgili yeniden bir yapılanma sözü vermiştim. Galatasaray uluslararası deneticiler ve mali müşavirler tarafından denetlendi. Bunu da divan başkanına ilettik.

Borçlarla ilgili çok fazla spekülasyan yapılıyor. Galatasaray'ın toplam nakite yönelik borcu 129 milyon dolar. Hizmete yönelik de 78 milyon dolar. Bir de azınlık payları dediğimiz miktar ve tevettü bedeli dediğimiz 60 milyon dolar borç. Bizi ilgilendiren en önemli borcumuz nakte yönelik olan 129 milyon dolarlık borç. Galatasaray'ın mali yapısı bizim için çok önemli. İki senedir üstünde durduğumuz konu. Şirketlerin birleşmesi için birleşmek şart. Birleşmenin gerçekleşmesi gerekiyordu. Bunun için de 70 milyon dolarlık bir kredi aldık. Bunun içinde kredinin ödeme süresi bir buçuk yıl. Toplam 6.5 yıl.

Arena ile yaptığımız sponsorluk anlaşmalarından birisini temlik olarak gösterdik. Arena ile yaptığmız 10 yıllık anlaşma. Riva da ipotek verildi. Biz yatırıma girdiğimiz taktirde ipoteği kaldırmalarını şeklinde anlaşma yaptık. Bankalardan kullanılan kredilerin hepsinde başkanların kefalet imzası var. Bu kredi Galatasaray'ın itibarına verilmiştir. Bu ölçekte bir krediyi almak büyük bir başarıdır. Buradan artacak para da başka yere kullanılmayacaktır.

Haberin Devamı

4 sene evvel 1 milyon doları dahi bizlerin kefaleti olmadan kimse vermiyordu. Bu durum bizler için sevindirici. Sportif AŞ ile Futbol AŞ'nin muhakkak birleşmesi gerkiyor. Kendi grup şirketlerimde 16 şirketin yönetim kurulu başkanlığını yaptım. Bu işlerin nasıl zorluklar içinde olduğunu en iyi bilenlerden biriyim. Birleşmede final noktasına geldik. Artık herkes elindeki hissesini yatırıp paralarını alacak. Pazartesi gününden itibaren herkes hisselerini geri vererek ve paralarını alacak.

"YİNE ŞAMPİYON OLACAĞIZ, RİJKAARD BİR DÜNYA MARKASI"

2 senedir futbol takımında dönüşüm içindeyiz. Yenilik içindeyiz. Bu dönüşümü yaparken başarılı olmamız gerekiyordu ancak başarılı olamadık. Galatasaray'ın başında Rijkaard gibi bir dünya markası var. Pazar günü kaybetmemize rağmen kalan 10 haftayı galibiyetlerle kapatıp şampiyon olmak istiyoruz, şampiyon da olacağız. Galatasaray için olağan netice kesinlikle şampiyonluktur. Sadece futbolda değil bütün şubelerimizde tek hedefimiz şampiyonluktur. Şampiyonluk bir süreçtir. 2 senede 30 milyon TL yatırımlarımıza ayırdık.

Haberin Devamı

"KIBRIS'TA SPOR OKULLARI AÇACAĞIZ"

Kıbrıs'ta -Rum kesimi ya da Türk kesimi fark etmez- spor okulları açacağız. Bu konuda da oldukça inançlıyız, başarılı da olacağız. Şehir merkezinde 25 dönümlük bir arazi için anlaşmak üzereyiz. Oraya 6 bin kişilik kapalı spor salonu ve yüzme havuzu yaptıracağız. Basketbolcularımız da kendi salonlarına kavuşmuş olacak.

Hasnun Galip'i yıkıp yeniden yapıp bir Galatasaray Enstitüsü kurmak istiyoruz. Galatasaraylılar Yardımlaşma Derneği var. Galatasaraylılar Evi var. Buradan yardımlar yapılıyor. Bir haber geliyor bir Galatasaraylı ağabeyimiz hastanede rehin kaldı deniyor. Bu yapı kurumsallaşmalı. Bu durumda başkanın ağzının içine bakılmamalı. Sonuç olarak hiçbir Galatasaraylı hiçbir yerde rehin kalmamalı. Bu yapı mutlaka kurulacak. Hiçbir Galatasaraylı kimseye muhtaç kalmayacak. 850 kişi mali genel kurula katıldı. Bütçe 200 kişi ile onaylandı. Bu durum büyük bir ayıp. Genel kurulumuz Galatasaray'a sahip çıkmalı ve böyle kongreleri sonuna kadar takip etmeli. İnşaat ruhsatı almak için bile 7.5 milyon TL para harcadık. Buranın değerlendirilmesi için 3. köprünün ihalesinin beklenmesi gerekiyor.

Haberin Devamı

"KARANLIK DÖNEMDEN ÇIKTIK"

Karanlık dönemden çıktık. Artık tünelden çıkıp güneşi görmeye başladık. Nakit akışı açısından da her şey güllük gülüstanlık. İki sene içinde istediklerimizi yapabilirsek, tüm nakit sıkıntılarımızı aşmış oluruz. Yapılan 5 yıllık nakit akaşı içinde tüm borçların kademe kademe ödeneceğini söyleyebilidiz. Ancak 2011 başından itibaren rahatlayabiliriz. Sıkıntılı dönemimiz devam ediyor.

Başkanlık yarışı, Galatasaray'ın asaletine yakışır bir yarış olacak. Ben, seçmenlerin sandık başına giderken bilerek oy vermeleri için sürekli bilgilendirme toplantıları yapıyorum. Kim başkan olursa, "yaşasın başkan" der onun üzerinde yürürüz biz böyle gördük böyle öğrendik."

Haberin Devamı

ADNAN ÖZTÜRK'ÜN AÇIKLAMALARI

Galatasaray'da başkan adayı Adnan Öztürk ise şu açıklamalarda bulundu:

"Ben divan kurulu üyesi olmadığım için bugün bana bu fırsatı verdiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Galatasaray Lisesi'ne 12 yaşında geldim ve 1982'de mezun oldum. Petrol mühendisliği yaptım. Kısa dönem askerlik yaptım. Bir şirketin CEO'suyum ve birçok şirkette de yönetim kurulunda görev almaktayım. Sanayi ve yardımlaşma başkanıyım. Galatasaray Eğitim Vakfı'nda yönetim kurulu üyeliğini yürütmekteyim. 16 Şubat'ta bir basın toplantısı ile adaylağımı açıkladım. Bu tarihi özellikle seçtik. Çünkü çok önemli maçlar öncesinde, Türk medyasının seçimlerle Galatasaray'ı meşgul etmesini istemedik. Tartışmalardan uzak durmak için öyle bir tarihte adaylığımı açıkladık.

"ÇOK SESSİZ BİR ÇALIŞMA İÇİNDEYİZ"

Çok da sesiz bir şekilde çalışmalarımızı yürütüyoruz. Mali genel kurulda yönetim ibra oldu. Sayın bakanımıza da teşekkür ediyorum. Galatasaray Adası için, mali genel kurulda bir önerge verildi. Çok şık bir karar ve tartışma ile de adanın geri alınması yönünde oy çıktı. Orası bizim sembolümüzdür. Sosyal üyelerimiz kullanabileceği tek hizmet yerimizdir.

SEYRANTEPE STADI

Mali genel kurulda başkana bir soru sordum. Seyrantepe Stadı'nın üstü kapıtalacak dedi. Işın Çelebi tekrar etti. Daha sonra medyada bununla ilgili çeşitli spekülasyonlar yapıldı. Seyrantepe Stadı bu spekülasyonların önüne geçecektir.

"RİVA SATILMAMALI"

Galatasaray, Riva arazisinin 1 metrekaresini bile satmadan bu borçlarını kapatabilir. Sürekli gelir sağlayacak şekilde projelerimiz olması lazım.

Glatasaray'ın borcu artık magazin haberi haline geldi. Mali genel kurulda açıklanan 267 milyon dolar. Bunun üzerinde spekilasylon yapılmasına anlam veremiyorum ve üzülüyorum.

Şirketlerin birleşmesi konusunda 70 milyon dolarlık kredi için çekincem var. 6.5 yıllık kredi bizim gelirlerimizi sürekli işgal edecektir. Bu rakam beni tedirgin ediyor.

SÜREN DE BOMBALADI

Galatasaray eski başkanı Faruk Süren, Adnan Polat yönetimindeki iki yıllık zararı, tarihin en büyük zararı olduğunu söyledi. Süren, Polat yönetiminin bu zararı çok güzel ballandıra ballandıra anlattığını belirterek, "Beni bile inandırdılar" dedi.

"Ada konusunda ise genel kurula bilgi vermeden bir işlem gerçekleştirdiler. Ve ortaya bir sıkıntı çıkardılar. Bu sıkıntı hiçbir zaman mükafat olarak geri dönmez. Şans olarak Adnan Polat'ı biraz daha önde görüyorum. İbre Polat'dan yana çünkü Galatasaray caiması statükocu bir camiadır ve değişimden pek hoşlanmazlar.

İki adaya da rakip değilim. Yaptığımız toplantı eski yöneticilerin mevcut durumu değerlendirme toplantısıdır. Bundan başka anlam çıkartmaya gerek yok. 70 milyon dolar kredi tabi ki alınabilir. Türk Telekom'dan gelecek parayı temlik altına aldırmak çok ta hoş bir durum değil.

Ayın 27'sine kadar çok şey değişibelir. Oyumu da kime vereceğime henüz karar vermedim. Ben kimsenin yanında değıilim. Adnan Öztürk'ü 20 Mart'ta tekrar dinleyeceğim.

KKTC DİŞİŞLERİ BAKANI DA DİVAN'DA

Kıbrıs Dışişleri Bakanı Hüseyin Özgürgün, bugün benim için çok büyük bir ayrıcalık. Galatasaraylılığım ile iftihar ediyorum ve gurur duyuyorum. Gittiğim her yerde Galatasaraylı olmanın ayrıcalğını yaşıyorum. Dünyanın her yerinde Galatasaray'ın adını duyuyor ve bunun mutluğunu yaşıyorum. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde Adnan Sezgin'in yoğun girişimleri ile önemli bir proje için adım attık. Bakanlar kurulunda çok Galatasaraylı var. Bu tip işlerde bürokrasiyi aşmak çok zordur. İki ay gibi kısa bir sürede bu projenin önemli bölümlerini aştık.

"28 NİSAN'DA ARSA PROTOKOLÜNÜ YAPACAĞIZ"

KKTC'nin Kumyalı Bölgesi'nde denize sıfır olan 150 dönümlük bir arsayı Galatasaray'a tahsis ettik.

"BAZI TAKIMLARDA ARSA İSTEDİ AMA ONLAR İÇİN KOLAY OLMAYACAK"

Rakip takımlar da müracaat etti ama onlar Galatasaray kadar kolay alamayacak. Bunu buradan net bir şekilde söyleyebiliyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!