Podyumda güzellik evrimi

Güncelleme Tarihi:

Podyumda güzellik evrimi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2000 00:00

Haberin Devamı

Genellikle güzellik yarışmalarıyla hayatları değişiyor. Ancak podyum dünyasında yer almaya başladıktan sonra şöhret kazandıkları gibi güzellikleri de tamamen başka bir görünüm alıyor...

Hepsi de sıradan birer genç kızdı. Okullarına giden, boş zamanlarında arkadaşlarıyla eğlenen, yani yaşıtları ne yapıyorsa onu yapan kızlar... Sonra aile ve okul yaşantılarına bir de mankenlik mesleğini eklemeye karar verdiler. ‘‘E ne yapayım? Çevremdekiler manken olmam konusunda bin türlü ısrar ediyordu. Daha fazla dayanamadım ben de’’ Ya da: ‘‘Hergün televizyon kanallarında izlediğim mankenlere çok özeniyordum. Benim onlardan eksik neyim vardı? Gidip bir ajansa kayıt yaptırdım.’’

Sebep ne olursa olsun yollar aynı noktada birleşiyordu ve bu genç kızlar yaşıtlarından ayrılarak mankenliğe başlıyorlardı. Sonra? Güzelllikleri bambaşka ifadeler kazanıyor: Bir sene içerisinde öyle bir değişiyorlar ki; hergün görmeseler aileleri bile tanıyamayacak neredeyse! Saçlar boyanıyor, şekle şemale sokuluyor. Makyaj tarzı tamamen değiştiriliyor. E modacılar deseniz ellerinin altında. Günün modası neyse ilk öğrenen ve uygulayanlar mankenler oluyor haliyle. Bir de zamanla vücutlarında beğenmedikleri hatları düzeltmek için ameliyat masasına yatmıyorlar mı? Artık tanıyabilene aşkolsun! Neyse ki bu durumlarda gazetecilerin imdadına yetişen bir arşiv var. Böylece bugünün top modellerine bakıp, nereden nereye geldiklerini, nasıl değiştiklerini kolaylıkla görebiliyoruz.

Demet Şener

En medyatik manken. Ama O da güzellik yarışmasından bugüne fazlasıyla yol katedenlerden. 1995 Türkiye güzeli Demet Şener, bir çok estetikli mankenin tersine akıllı davranan bir isim. Çünkü güzellik yarışmasına katılmadan önce göğüslerine silikon taktırdı. Dolayısıyla kimse O'nu küçük göğüslü görmedi. Bir de herkes göğüslerini 90 cm. yapmak isterken, Şener tam tersine hareket etti ve çok büyütmeyerek doğal görünmesini sağladı. Söylentilere göre Demet Şener eski burnunun biraz toparlakça görünmesinden dolayı burun ameliyatı da oldu. Dişlerinin protez olduğu da kulağımıza gelen fısıltılar arasında.

Nefise Karatay

‘‘Ameliyat masasına yattığımda hemşire bile: 'Kızım sen nereni ameliyat ettireceksin? Hiçbir sorunun yok ki’ dedi. Ama yine de burnumu beğenmiyordum ve ameliyat olmaya kesin kararlıydım’’ diyor Nefise Karatay. 1997 yılında İnterstar'ın güzellik yarışmasında ikinci seçilen Karatay'ın saçları o zamanlar sarıydı. Gerçekte koyu renk saçlı olan manken yine eski haline dönerek doğal bir görünüme kavuştu. Artık yaşına uygun saçları, makyajı ve estetikli burnuyla hayatından memnun olduğunu söylüyor.

Deniz Akkaya

Deniz Akkaya'nın eski resimlerini görenler çok şaşırıyor. Elite Model Look yarışmasına girip başarılı olamayan Akkaya, şansını bir yıl sonra Best Model of Turkey'de deneyince kazançlı çıktı. Fakat asıl şöhretini iri burnundan ve küçük göğüslerinden kurtularak sağladı. Fazlasıyla değişiklikten hoşlanıyor. Ajansı kızsa da değişiklik yapmaktan vazgeçmeyeceğini söylüyor. Sık sık saç modeli ve rengini değiştirmesi göze batmıyor zaten. Artık adeta hiçbir kusuru yok gibi görünüyor.

Çağla Şıkel

1997 yılında Kanal D'nin düzenlediği yarışmada Türkiye Güzeli seçilen Çağla Şikel, üç senelik mankenlik geçmişine rağmen aranılan bir isim. Boyunun 1.80 olması mesleği açısından büyük avantaj. Çünkü ülkemizde boyu 1.80 ya da üstü olan manken sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor ne yazık ki! Balerin olmasının sağladığı avantaj sonucu her zaman sıkı bir vücudu oldu genç mankenin. Kilo problemi yaşamadı. Zayıflıktan kaynaklanan tek sorunu küçük göğüsleriydi. Bunu da silikon takviyesiyle halletti. Değişen ve oturan makyajı ise yüz hatlarını iyice ortaya çıkardı. Çağla Şikel, defilelerin vazgeçilmezleri arasında.

Ebru Şallı

Genç manken, en çok gözleriyle dikkati çekti. Ancak mesleğinden çok verdiği seksi pozlar, yaşadığı aşklarla gündemde kaldı. Koyu renk saçlarını bir ara turuncuya yakın kızıla boyadı. Bir çok insana göre bu renk Ebru Şallı'ya gitmemişti ve çok iticiydi. Neyse ki manken tekrar kendi saç rengine döndü ve doğallığı yakaladı. Bu arada kemikli burnunu ve küçük göğüslerini doktorlara teslim etmekten kaçınmadı. O artık küçük, kalkık burunlu, büyük göğüslü ve güzel bir manken.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!