Platini'den ıslık tepkisi

Güncelleme Tarihi:

Platiniden ıslık tepkisi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2008 16:40

Fransa Hükümeti'nin, ulusal marşın ıslıklanması durumunda milli takımın maçlarını durdurma kararı alması, UEFA Başkanı Michel Platini'den sert tepki gördü. Platini, Sarkozy'nin kararını "Saçmalık" olarak niteledi.

UEFA'nın Fransız başkanı Michel Platini, ülkesine iltimas geçmiyor. Fransa-Tunus maçında Fransa milli marşının çok sayıda taraftarca ıslıklanmasının ardından yaşananları yorumlayan Platini, Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin, ulusal marşın ıslıklanması durumunda maçların durdurulması kararı almasına kızdı. Le Monde gazetesine verdiği demeçte, 30 yıl önce kendisi oynarken de ulusal marşın ıslıklandığını hatırlatan Platini, "Ama o sıralarda politikacılar futbolla ilgilenmiyorlardı ve dolayısıyla bu durum, kimseyi şoke etmiyordu. Bugün bir politikacı için, böyle durumlarda bir pozisyon almak zorunluluk haline geldi. Bir kez daha futbol, siyaset dünyasınca esir alındı. Çünkü bu ıslık meselesi, sporla hiç ilgisi olmayan bir siyasi konuya dönüştü" şeklinde konuştu.

Fransa ulusal marşının ıslıklanmasının, Fransa'ya hakaret anlamına gelmediğini savunan Platini, Sarkozy'nin, bundan sonra böyle bir şey yaşanması halinde maçları durdurma kararı almasını, "Eğer ıslıklar var diye maçları durdurmaya başlarsak, o zaman bir oyuncu ıslıklandığında ya da bir kaleci yuhalandığında da durduralım. Bu bir saçmalık" dedi.

Platini, kendi futbolculuk döneminde, La Marseillaise olarak da adlandırılan Fransa ulusal marşını, dünyanın en güzel marşı olarak görmesine karşın, sahada hiçbir zaman söylemediğini; zira kitleleri savaşa çağıran bir marşın futbolla ilgisi olamayacağını da sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!