Plastik çizmeler şehre indi

Güncelleme Tarihi:

Plastik çizmeler şehre indi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2008 00:00

Avcıların, balıkçıların ve inşaat işçilerinin yıllardır kullandığı plastik çizmeler artık şehre indi, adları da yağmur çizmesi oldu. Üstelik renk ve desen konusunda sınır tanımadıkları için moda sahnesinde de yer buldular.

Hatta dolgu topuklu modelleri bile yapıldı. Bu çizmelerin en büyük özelliği su geçirmemesi ve ayağı sıcak tutması. Antibakteriyel özelliği olanlar da var. Bu sezon iyice çeşitlenen plastik çizmelerde düz ama canlı renklere sık sık rastlayacağız. Hareket arayanlar için de kalpli, ekoseli, leopar desenli ve puantiyeli modeller unutulmamış.

En topuklusu:NINE WEST

Birkaç yıldır her kış sezonunda mutlaka plastik çizme üretiyor. İçi pamuklu kumaşla kaplı modelleri hem rahatlık sağlıyor hem de ayağı sıcacık tutuyor. Siyah, mor, yeşil, kahve, gri gibi renkleri var. Kenarı yünlü, tokalı, leopar desenli, düz ve dolgu tabanlı modeller de bulunuyor. En çok leopar desenli ve düz parlak siyah model ilgi görüyor. Fiyatları 139-149 YTL arasında.

En desenlisi: ACCESSORIZE

Accessorize’in plastik çizme koleksiyonunda pembe, kırmızı ve krem, siyah ve krem bir arada kullanılıyor. Çizmelerin en önemli özelliği iç kısmının terlemeyi önleyen ince bir kumaşla kaplı olması. Tokalı, zebra desenli ya da kalplerle süslenen modeller dikkat çekiyor. Fiyatı 57.50 YTL.

En antibakteriyeli: TWIGY

Twigy’de siyah ve lacivert simli, parlak, kırmızı ve karışık ekose desenli modeller var. Kamuflaj veya leopar desenli seçenekler de bulunuyor. Farklı modellerdeki çizmelerin en önemli özelliği antibakteriyel olması. Fiyatı 55 YTL.

En pahalısı: HARVEY NICHOLS

Harvey Nichols’daki plastik çizme modellerinin parlak renkleri rugan şıklığını aratmıyor. Diz altı kendinden simli, bağcıklı, tokalı ve fiyonklu modeller var. Mor, kırmızı, pembe, sarı, gümüş, lacivert, krem ve gri tonları en çok satanlar arasında. Düz renkli Hunter’ların yanı sıra, Juicy Couture, Viktor&Rolf, Kate Spade gibi markaları da bulabilirsiniz. Buradaki plastik çizmeler arasında kısa krem kapitoneli ve siyah-beyaz ekose desenli yağmur çizmelerine de rastlanabiliyor. Fiyatlar 165-245 YTL arasında.

En tokalısı: NAKED

Naked mağazalarında detaysız ve düz renkli sade modeller var. En çok parlak fuşya ve yeşil çizmeler satılıyor. Çizmelerde küçük metal tokalar göze çarpıyor. Koleksiyona gümüş ve lacivert çizmeler de eklenecek. Fiyatı 180 YTL.

En ucuzu: T-BOX

T-box’ın plastik çizme modelleri, diğer markalara göre daha fazla renk ve desen seçeneği sunuyor. Kırmızı, lacivert, turuncu, siyah puantiyeli ve lacivert ekoseli modeller var. Kasım ayı sonunda koleksiyona mor, pembe ve siyah çizmeler de eklenecek. Genelde düz parlak tonlarda çizmeler tercih ediliyor. Çizmeleri aynı desenli şemsiye ve yağmurlukla tamamlamak mümkün. En çok ekose desenli ve düz kırmızı çizmeler satılıyor. Fiyatı 49.99 YTL.

En sadesi: YEŞİL

Yeşil’in plastik çizme koleksiyonunda ekoseli olmak üzere bağcıklı ve bağcıksız iki model bulunuyor. Fiyatı 55 YTL.

En renklisi: BENETTON

Benetton’un düz plastik çizme modelleri parlak değil mat. Yün ve kürk kenarlı modellerde saks mavisi, vişne çürüğü, mor, gümüş ve siyah en sık kullanılan renkler. Mor ve gümüş renk çizmelerde parlak yıldız baskıları dikkat çekiyor. En çok sade ve parlak modeller tercih ediliyor. Çizmelerde yuvarlak ve küt burun ön plana çıkıyor. Fiyatı 89.95 YTL.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!