Perihan Savaş'tan gençlerin preojesine destek

Güncelleme Tarihi:

Perihan Savaştan gençlerin preojesine destek
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2017 11:00

Sancaktepe Belediyesi’nin başlattığı 7 Bölge 1 Film projesi kapsamında bir buçuk ay boyunca eğitim alan 100 öğrenci, 7 ayrı grup halinde Türkiye’nin 7 ayrı bölgesinde film çekmek için yola çıkıyor. Gençlerin en büyük destekçilerinden biri usta oyuncu Perihan Savaş oldu.

Haberin Devamı

Sancaktepe Belediyesi’nin hayata geçirdiği 7 Bölge 1 Film projesinin basın toplantısı yapıldı. The Marmara’da gerçekleşen tanıtım toplantısına, çekilecek 7 filmin ilkinde rol alacak sanatçı Perihan Savaş da katıldı.  

Her yıl farklı bir temanın filme çekileceği ve bu yılki temanın’’ 15 Temmuz Direnişi’’ olacağı projede Savaş,  Gaziantep’te çekilecek filmde rol alacak.

Sancaktepe Belediyesi Başkanı İsmail Erdem’in de katıldığı toplantıda, böyle bir projede yer aldığı için çok mutlu olduğunu söyleyen Savaş şunları söyledi: ‘’15 temmuz çok acı bir gündü. Evimde göz yaşları içinde bütün olayları izlerken  bir sanatçı olarak yaşadığım o acıyı ve hisleri, bu filmde yansıtmak benim için çok önemli olacak. 7 bölgede 7 film fikrini duyduğumda çok heyecanlandım. Gençlerin yapacağını duyunca daha çok heyecanlandım. Gençlerin birlik ve beraberliğini önemini görüp bunu sinemaya aktarmaları, onların gönlünden geçenleri sinema gözüyle göstermeleri beni çok heveslendiriyor.

Haberin Devamı

80 darbesini yaşadığını ve herkesin çok acı çektiğini söyleyen sanatçı, 15 Temmuz Darbe girişimiyle ilgili ise ’’Çok üzülerek söylüyorum ki  şehitlerimiz ve gazilerimiz oldu. Fakat ülke olarak darbeye izin vermedik. Bu çok önemliydi. Bu ruhun, bu birlikteliğin, bu beraberliğin hep böyle olmasına gerektiğine inanan bir sanatçıyım. Çünkü biz böyle güzeliz. ‘’ dedi. Konuşmasının sonunda gençleri tebrik eden Savaş,  Belediye Başkanı İbrahim Eren’e projeye verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

Perihan Savaştan gençlerin preojesine destek

2 Dakikada Perihan Savaş’ı Çizdi

Tanıtım toplantısına katılan ve projenin destekçilerinden olan Ak Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Mehmet Ali Pulcu, Perihan Savaş’ın kara kalemle resmini çizdi.

Perihan Savaştan gençlerin preojesine destek

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!