Pele’nin veliahtı Neymar

Güncelleme Tarihi:

Pele’nin veliahtı Neymar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2013 00:00

Santos Futbol Akademisi’nin dünya futboluna son hediyesi olan Neymar, Konfederasyonlar Kupası’nda göz kamaştırdı...

Haberin Devamı

Brezilya’da Pele’nin veliahdı olarak gösterilen 21 yaşındaki genç yetenek Neymar, tarzıyla daha çok Garrincha’yı andırsa da kendine Romario’yu örnek alıyor. 5 Şubat 1992’de Mogi das Cruzes’de dünyaya gelen Neymar, babasının ismini taşıyor. Eski bir futbolcu olan babası, Neymar’ın hayatında ayrı bir yere sahip. Brezilyalı yıldız, menajerliğini yapan babası için, “O, benim için çok değerli. Mali işlerim, ailem ve hayatımın tamamıyla babam ilgileniyor” dedi.

REAL MADRİD ’İN KAPISINDAN DÖNDÜ

14 yaşında İspanya’nın yolunu tutan Neymar, Real Madrid’in kapısından döndü. Real’in seçmelerine katılan ve beğeni toplayan Neymar, İspanyol ekibiyle anlaşmak üzereyken Santos’un araya girmesiyle ülkesine döndü. Neymar’ı Barça’ya kaptıran Real ayağına gelen fırsatı yıllarca önce tepti. 2003’te Santos altyapısına katılan Neymar, 17 yaşında A takıma katıldıktan sonra şöhreti yakaladı. 2010’da Chelsea’nin 23 milyon Pound’luk teklifine rağmen Neymar, Santos’ta kaldı.

Haberin Devamı

BİR TEK DUNGA YABANCI KALDI

NEYMAR’ın, 2010 Dünya Kupası için kadroya alınmasını isteyen Pele, Romario ve 14 bin taraftarın imzalı dilekçesi teknik direktör Dunga’yı ikna edemedi. Turnuvanın ardından Brezilya’nın başına geçen Menezes, Neymar’ı takımın değişmezi yaptı. Neymar Brezilya’da, Ronaldo’yu unutturmayı başarsa da tek kusuru oyundaki bencilliği. Önemli sponsorluklara imza atan sambacı, dünyanın en pazarlanabilir sporcuları arasında 1. oldu.

İspanyollar şaştı kaldı

KONFEDERASYON Kupası finalinde Brezilya’ya 3-0’lık skorla kaybeden İspanya’nın futbolu tartışılmaya devam ediyor. İspanya Teknik Direktörü Del Bosque’nin “Biz yenilmez değiliz. Her zaman kazanamazsınız ve bazen kaybetmeniz sizin lehinize olur.” sözlerine rağmen İspanyolların sürekli pasa dayalı “Tiki Taka” futboluna eleştiriler giderek artıyor.

TIME’a kapak oldu

Neymar, dünyanın en saygın dergilerinden TIME’a kapak olan hem ilk Brezilyalı sporcu hem de yeni takım arkadaşı Lionel Messi ‘den sonra derginin kapağına taşınan 2. futbolcu olarak tarihe geçti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!