Güncelleme Tarihi:
Her mevsim bulunabilen ve insanların beslenmesinde önemli bir yer tutan patates, C vitamini deposu olarak bilinen birçok meyveden daha çok oranda bu vitamini içeriyor. Bazen kızartma, bazen fırında, bazen de püre ya da salata şeklinde sofralardan eksik olmayan patates, uzmanlara göre, içinde bulunan C vitamini, karbonhidrat, potasyum, protein, B ve E vitaminleri ile enerji veren önemli yiyecekler listesinde yer alıyor. Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşe Baysal, bilinen C vitamini meyvelerinin yanı sıra patatesin de, bu vitamini içeren iyi bir sebze olduğunu söyledi.
Portakal ve domates kadar olmasa da patatesin elma, armut ve ayvadan daha fazla C vitamini içerdiğini anlatan Prof. Dr. Baysal, her gün 200-300 gram büyüklüğünde bir patates yenmesi halinde, vücudun günlük C vitamini ihtiyacının karşılanabileceğini ifade etti.