Pardon filmine o ilham verdi

Güncelleme Tarihi:

Pardon filmine o ilham verdi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2005 01:23

4 Mart’ta vizyona girecek olan ‘Pardon’, işlemediği bir cinayet yüzünden dört yıl boş yere hapis yatan Hasan Ersoylu gibi birçok ‘adaletzede’nin öyküsünü konu alıyor. Ersoylu’nun yaşadıklarını gözyaşları içinde anlattığı filmin fragmanları da sinemalarda gösterilmeye başlandı.

YAPIMCILIĞINI Sinan Çetin’in üstlendiği, Ferhan Şensoy’un başrolünü oynadığı ve oğlu Mert Baykal’ın yönetmenliğini üstlendiği ‘Pardon’, 1992’de Dursun Aldemir’i öldürmek suçundan 20 yıl hapse mahkûm edilen ve 4 yıl cezaevinde yattıktan sonra, suçsuz olduğu anlaşılarak serbest bırakılan Hasan Ersoylu gibi birçok ‘adaletzede’nin trajik öyküsünü konu alan öyküsüyle yankı uyandıracağa benziyor. Ersoylu, filmin fragmanlarında da rol aldı ve ‘Dört sene yattıktan sonra mahkemen var dediler, hazırlan dediler. Benim dört kez idamımı isteyen savcı, hepsi yere bakıyordu. ‘Dediler pardon bizi affet’ Böyle adalet olur mu bu ülkede.. İstikbalim söndü, ne ailem, ne çocuklarım hiçbir şeyim yoktur. Pardon dediler bıraktılar’ dedi.

ÇEKİMLER CEZAEVİNDE

Rasim Öztekin, Zeki Alasya, Bülent Kayabaş, Erol Günaydın, Şahnaz Çakıralp gibi usta oyuncuların rol aldığı film, boş yere altı yıl hapis yatan üç arkadaşın trajikomik hikáyelerini konu alıyor. Senaryosunu da Ferhan Şensoy’un kaleme aldığı filmin büyük bölümü ilk kez bir film platosu olarak kullanılan Sinop Cezaevi’nde çekildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!