Palandöken'de gençlik iksiri

Güncelleme Tarihi:

Palandökende gençlik iksiri
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2011 10:49

Palandöken Dağı’ndaki Sağlık Merkezi’nin işletmecisi geleneksel Çin Tıbbı Uzmanı Kırgızistanlı Dr. Gülnara İsakunova, yoğun kar yağışının ardından çatı saçaklarında oluşan doğal buzla masaj yapmayı başlattı.

Haberin Devamı

HAMAMDAN SONRA BUZLA MASAJ BAŞLIYOR

Saçaklarda tehlike oluşturan buz sarkıtların bir şifa kaynağı olduğunu isöyleyen Dr. İsakunova, "Buzlu masaja dayanan, gençlik ödülünü kazanır" dedi.

’Gençlik iksiri’ olarak nitelendirilen buzla masajı Erzurum’da geçen yıl Rus müşterilerle başlattıklarını ve özellikle kadınların fazla ilgi gösterdiğini anlatan Dr. Gülnara İsakunova, bu masajla hücrelerin gözeneklerini açarak organların nefes almasını sağladıklarını söyledi. Dr. Gülnara İsakunova, karın geç yağması yüzünden buzlu masajı geç başlattıklarını belirterek şunları söyledi:

Çiçekler ve özel yağlarla masaj uygulanıyor

"Hamamda ter atan müşteriyi göbek taşına uzatıp, üzerine çiçek yapraklarını döküyoruz. Yapılan kese ile çiçekteki tüm vitamini açılan gözeneklerden vücudun içine gönderiyoruz. Daha sonra saunaya alınan müşteri burada bir süre bekletilerek masaj odasına alınıyor. Paladöken’e özgü kristal karın saçaklarda oluşturduğu buz sarkıtlarını toplayarak getirdiğimiz doğal buzla masaja başlıyoruz. Sıcaktan çıktıktan sonra uygulanan kar ve buzlu masaj, vücutta şok etkisi yaratarak kan dolaşımını hızlandırıyor, cildi genç tutuyor. Bu masaj özellikle bayanlardaki selüliti yok ederken vücuttaki toksinleri de buhar yoluyla dışarı atıyor. Ayrıca gribe de iyi geliyor. Buzlu masajın hemen ardından Kazakistan’daki Tanrı Dağları’ndan toplanan 20 çeşit bitkiyi aylarca içinde beklettiğimiz yağı vücuda sürerek ısıtıyoruz. Daha sonra dinlenme odasına alınan müşeriye yine özel hazırlanan Tibet çayını ikram ediyoruz. Tamamen bitkisel olan bu çay da içeride kalan diğer toksinleri yok ederek idrar yolu ile çıkıyor. Yaklaşık bir saat süren bu masaj sonunda biz nasıl nefes alıyorsak hücrelerin gözenekleri de açılarak nefes alması sağlanıyor."

Dr. İsakunova, masajı mutlaka bir bilene yaptırmak gerektiğini vurguladı. Dr. İsakunova, "Masaj, hormonlar üzerindeki etkisiyle stresi yok eder ve uyku düzensizliğinde olumlu etki yapar. Hiçbir ağrınız olmasa da haftada bir masaj yaptırmak gerekir" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!