Pahalı dezenfektanlar yerine sabun kullanın

Güncelleme Tarihi:

Pahalı dezenfektanlar yerine sabun kullanın
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2009 11:50

Uzmanlar gribal enfeksiyonların el teması ve hava yoluyla bulaştığını ve önlem için ellerin sık sık sabun ile yıkanması gerektiğini söyledi.


Konya’da Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Prof. Dr. Mehmet Bitirgen, şunları söyledi:

“Virüs, öksürme, aksırma esnasında havaya karışan tükürük damlacıkları, zerrecikler halinde solunum yoluyla diğer insanlara kolaylıkla bulaşabilir. Özellikle kalabalık yerlerde toplu taşıma araçlarında bir tane gripli vakanın olması, hapşırması sırasında çevreye yayılmasını kolaylaştıracaktır. Çevreye yayılmaması için hapşıran kişinin ağzını mendille ya da kolu ile kapatması gerekir. Eliyle kapatmakta uygun değil. Çünkü, hapşırdıktan sonra başka birisi ile el temasında bulunabilir ve ona virüsü bulaşır.”

Prof.Dr. Mehmet Bitirgen, “Piyasada satılan dezenfektanların en ucuzu 5- 6 liradan satılıyor. Dezenfektanlarda bulunan alkol türü etik alkolun bir benzeridir. Zaten 80 derecelik kolonyalarda bu alkol bileşimi vardır” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!