Özür dilemesi gereken Demirören'dir

Güncelleme Tarihi:

Özür dilemesi gereken Demirörendir
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2010 13:55

Beşiktaş başkan adayı Murat Aksu, “2004-2007 yılları arasındaki 2. başkanlığı döneminde, icraatlarda yapılan hatalardan dolayı özür dilemesi gereken kişinin başkan Demiören olduğunu söyledi.

Radyospor’da Özgür Sancar’la Haber Özel Programı’na katılan Aksu, “Seçim yarışını önde götürdüğünü savunarak, kongreye katılımın yüksek olması gerektiğini belirti.

Ayrıca basketbol takımını Efes Pilsen’le birleştirmeyi planladığını, bu konuda temaslarda bulunduğu açıkladı.

TARAFTARIN “YETER” ÇAĞRISINA KAYITSIZ KALAMADIM

Başkan adayı olma fikri kafanızda nasıl şekillendi?

Kongre üyelerimizden yoğun baskılar üzerine ve Beşiktaş’ta alternatif yaratma düşüncesi önemli etkendi. Biz de Beşiktaş kongre üyelerinin, taraftarın “yeter” çağrılarına kulak verdik ve bu sonucunda da camiada değişim yaratalım diye yola çıktık.

Yıldırım Demirören yönetiminde 2. Başkanlık yaparken düzeltemediğiniz bir şey, ya da kendi adınıza hata olarak gördüğünüz bir konu var mıydı?

Bir çok konuda ayrı düştüğümüz konular vardı. Genel olarak yönetim felsefe ve ilkelerimizde anlaşamadık. Ben hep kurumsallaşma, profesyonelleşme. İdari ve mali yönden şeffaflaşmayı savundum. Bu konularda anlaşamadığımız için 2007’de görev almadım.

BEN BAŞKAN OLMAK İSTİYORUM TEKNİK DİREKTÖR DEĞİL

Seçilirseniz futbol takımı, teknik direktör ve yabancı futbolcularla ilgili tasarrufunuz ne olur?

Futbolun başına profesyonelleri getireceğiz. Profesyonel anlamda gelecek kişinin yapacağı tespitlerle planlamamızı yapacağız. Biz Beşiktaş’a başkan olarak seçilmek istiyorz, teknik direktör olarak değil. Takımla ilgili konuşmak istemiyorum. Önemli olan bizim sistemde yapacağımız değişikliklerdir.  

BASKETBOLU EFES PİLSEN’LE BİRLEŞTİRME DÜŞÜNCEMİZ VAR

Basketbol takımının Efes Pilsen’le birleşmesi yönünde taraftarın isteği vardı. Bu konuda Anadolu Grubu’yla ya da Tuncay Özilhan’la bir temasınız oldu mu?

Öyle bir niyetimiz var. Birkaç kez bahsettik, ama resmi anlamdaki temasları elbette ki yönetime seçildikten sonra konuşmayı ve bu konu üzerinde çalışmayı düşünüyorum.

YARIŞI BEN ÖNDE GÖTÜRÜYORUM

AMA KAZANMAK İÇİN SEÇİME KATILIM ÇOK OLMASI GEREKİYOR

Geribildirimler nedir? Siz mi yoksa Demirören mi önde gidiyor?

Elbette ki ben önde gidiyorum. İnşallah seçimin galibi de ben olacağım. Ben listemi yaparken hiçbir kimseyle pazarlık yapmadım.  Grupçulara taviz vermedim. Beşiktaş kongre üyelerinin özgür iradelerine güvendim. Ama sandıktan çıkmak için onların kongreye gelmeleri ve bize destek olmaları gerekir. Bize bu desteği vermedikleri sürece bu iş olmaz. Lütfen kongreye katılsınlar ve Beşiktaş’a sahip çıksınlar.

ÖZÜR DİLEMESİ GEREKEN KİŞİ DEMİRÖREN’DİR

Sayın Demirören, yönetim dönemindeki hatalarından dolayı özür dilediğini söyledi. Siz de 2004-2007 yılları arasında 2. Başkan’dı. Siz de hatalardan dolayı özür dilemeyi düşünüyor musunuz?

Hayır. Ben başkan değildim. Eğer ben başkan olur ve bir hata yaparsam özür dilerim. Ama 2004-2007 yılları arasındaki hatalar uyarılarımıza rağmen yapılmış hatalardır. Özür dilemesi gereken sayın başkandır. O da özür dilemişse sorun yoktur.

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!