Özil: Wenger bana güveniyor önemli olan da bu

Güncelleme Tarihi:

Özil: Wenger bana güveniyor önemli olan da bu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2013 17:41

İspanya'nın Real Madrid'ten Arsenal'a transfer olan Mesut Özil, "Benim için en önemli şey, menajerin bana güvenmesi ve benim de bunu hissetmem. O nedenle bu kulübe geldim çünkü Wenger bana güveniyor" dedi.

Haberin Devamı

Transferi sonrasında Londra ekibiyle ilk kez bugün antrenmana çıkan Türk asıllı Alman futbolcu, daha sonra menajer Arsene Wenger ile gazetecilerin sorularını yanıtladı. Wenger ve Özil, basın toplantısı öncesinde Alman futbolcunun formasıyla basın mensuplarına görüntü verdi. Fotoğraf çekimi ve basın toplantısı sırasında yıldız futbolcuyu babası Mustafa Özil yalnız bırakmadı. 24 yaşındaki yıldız futbolcu, "Bu takımın bir parçası olmak harika, bundan dolayı çok gurur duyuyorum. Bu takımda kendimi harika hissediyorum. Wenger de harika, benim gelişmemi sağlayacağından eminim. Burada kendimi geliştirmeye devam etmek istiyorum, o nedenle bu kulübe geldim" diye konuştu.

Transfer sürecinde milli takıma odaklandığını ifade eden Özil, Arsenal'da forma giyen Alman futbolcular Mertesacker ve Podolski'den Londra ekibiyle ilgili bilgi aldığını kaydetti. Arsenal ile ilgili hep olumlu şeyler duyduğunu aktaran Özil, "Çok başarılı bir kulüp olduğunu, genç futbolcular bulunduğu ve onların bu kulüpte kendilerini çok gelişterebildiklerini zaten ben de biliyordum. Bu nedenle buraya gelmeyi tercih ettim, kendimi geliştirmeye devam etmek istiyordum. Harika bir menajerin yönetiminde, burada bulunmaktan dolayı çok mutluyum" ifadelerini kullandı.

"Ofansif, iyi ve başarılı bir futbol oynamak istiyorum"
Arsenal'a transferiyle en pahalı Alman futbolcu unvanını da ele geçiren Mesut Özil, "Arsene Wenger'in benimle ilgili ne düşündüğü, benimle ilgili planları benim için en önemli şeydi. Arsenal'e gelmeyi bana duyulan güven ve tanıdık ortamdan dolayı tercih ettim. Wenger benimle ilgili ne düşündüğünü söyledi ve bu nedenle Arsenal'e gelmeyi tercih ettim" diye konuştu.

Londra ekibinin dünyanın en büyük kulüplerinden biri olduğunu vurgulayan Özil, şunları kaydetti: "Ofansif, iyi ve başarılı bir futbol oynamak istiyorum. Kupalar kazanmak için söz veremem ama takım olarak kupalar kazanmak için elimizden geleni yapacağımızını sözünü verebilirim. Burada sahip olduğumuz yetenekleri biliyorum. Bu takımla kesinlikle birşeylere ulaşmak istiyoruz. Tabii bu zor olacaktır çünkü Premier Lig dünyanın en güçlü ligi. Ama başarılı olmak için elimizden geleni yapacağız."

"Söylentileri umursamıyorum"
Özil, Real Madrid'den ayrılışı sırasında basın yansıyanların kendisini rahatsız edip etmediğiyle ilgili bir soruya, "Real Madridle ilgili kötü birşey söylemek istemiyorum çünkü orada harika üç yıl geçirdim. Söylentileri umursamıyorum. Burada yeni bir görevim var, ileriye doğru bakıyorum. Şu an Londra'dayım, büyük hedeflerimiz var, bunlara ulaşmak için çok çalışacağız" yanıtını verdi. Yıldız futbolcu, "Londra'da hayat nasıl" sorusu üzerine, "Burada hala bir ev bulmaya çalışıyorum. Sadece 2 gündür buradayım, daha çok zamanım olmadı" dedi.

"Hayal kırıklığına uğramadım"
Real Madrid'i bırakırken hayal kırıklığına uğramadığını belirten Özil, şu anda dünyanın en büyük kulüplerinden biri için mücadele ettiğini söyledi. Dünyanın en güçlü liginde forma giydiğini ve kendisini geliştirmeye devam etmek zorunda olduğunu dile getiren Özil, önlerinde yoğun bir program olduğunu ve bunu dört gözle beklediğini kaydetti. Özil, "Arsenal'de en çok hangi oyuncularla oynamayı bekliyorsun" sorusuna, "bütün futbolcularla" yanıtını verirken, fiziksel olarak hazır olup olmadığıyla ilgili soru üzerine de "Çok sayıda Premier Lig maçı izlemişliğim var. Fiziksel olarak zorlayıcı olduğunu biliyorum ama bu erkek sporu" dedi.

"Önemli olan menajerin bana güvenmesi"
Mesut Özil, Arsenal'ın kendisini kulüp rekorunu kırarak transfer etmesiyle ilgili olarak, "Buraya bu ücret verilmese de gelirdim, bu problem olmazdı. Tabii bundan dolayı gurur duyuyorum ama benim için en önemli şey, menajerin bana güvenmesi ve benim de bunu hissetmem. O nedenle bu kulübe geldim çünkü Wenger bana güveniyor" diye konuştu.

Özil, "Real Madrid niye senin gitmenden memnun oldu" sorusu üzerine şunları kaydetti: "Bu konuyla ilgili geçmişte de konuştum, saygı ve güven alamadım. Bu biraz zordu. Arsene ile telefonda konuştuğumda, saygı doluydu. Bir oyuncu olarak saygı duyulmaya ihtiyacım var. Bunu burada hissediyorum ve bu nedenle buraya geldim. Real Madrid'le ilgili konuşmak istemiyorum. Orada geçirdiğim zaman harikaydı ama bu konu kapandı ve ileriye doğru bakmak lazım. Burada harika yıllarım olmasını, kupalar kazanmayı ve sağlıklı kalmayı umuyorum."

"Mesut'un oyun tarzıyla, takımın oyun tarzı uyuşuyor"
Arsenal Menajeri Arsene Wenger ise Mesut Özil'in oyun tarzının, takımının oyun tarzıyla uyuştuğunu, yeteneği ve yaratıcılığıyla Alman futbolcunun takımın liderlerinden biri olacağını söyledi. Fransız teknik adam, "Özil'in babasıyla telefon görüşmeniz nasıldı" sorusu üzerine, "Almanca konuştuk. Mesut, Real'e gittiğinde irtibat halindeydik. O zaman Arsenal'e gelmesini istiyordum ama olmadı. Ama bu ilişkimizin başlangıcı oldu. Şimdi ikinci kez ise bu işe yaradı ve oldu" diye konuştu. 24 yaşındaki yıldızın transfer edildiği güne de değinen Wenger, "Her şey kontrol altındaydı, biraz abartıldı. Zamanın dar olmasından dolayı biraz karışık bir süreçti. Ama sonuçta iyi gitti" dedi.

"Sonunda başlıyor"
Özil, basın toplantısının kendine ayrılan bölümünün sonunda, bir gazetecinin İngiliz taraftarlara mesajını sorması üzerine Arsenal'in simgesine göndermede bulunarak "Ben topçuyum (I'm a Gunner)" dedi. Alman gazetecilerin de yoğun ilgi gösterdiği basın toplantısında menajer Wenger, bir soruyu Almanca yanıtladı. Mesut, ilk antrenmanı öncesinde twitter hesabından, "Sonunda başlıyor. Topçu olarak ilk antrenmanım" ifadelerini paylaştı.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!