Özel kanallara abilik yapıyoruz

Güncelleme Tarihi:

Özel kanallara abilik yapıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2011 00:00

TRT Müzik’in yeni yayın dönemi toplantısında konuşan TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, “Özel kanallara abilik yapan bir kanalız” dedi.

Haberin Devamı

TRT Müzik kanalının yeni yayın dönemi tanıtım toplantısı Çırağan Sarayı’nda yapıldı. Toplantıya TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin’in yanı sıra sanatçılar Muazzez Ersoy, Fatih Erkoç, Belkıs Akkale, İzzet Öz, İzzet Altınmeşe ve Serkan Çağrı da katıldı.

Tüm sanatçıları farklı sanat çalışmalarıyla TRT Müzik’te görmek istediklerini belirten İbrahim Şahin, “TRT Müzik, sanat müziğinden halk müziğine, tasavvuftan rock, pop, caz gibi her türlü müziğe yer verebileceğimiz bir kanal olacak. Elbette ki TRT’nin bir misyonu var. Sanat müziği ve halk müziği daha ağırlıklı olacak. Kanalımız, bir klip kanalı olmayacak. Biz, müziğin yanı sıra canlı programlar, belgeseller gibi yayınlar da yapacağız. Kısacası halkın beklentisi ne ise onu kanalımızda yansıtacağız” dedi.

TRT kanalları içinde en çok TRT Müzik’i izlediğini belirten Şahin, dört yılda kurum olarak çok yol kat ettiklerini anlattı: “7 bin 500 çalışanımızla tüm dünyaya yayın yapıyoruz. Dört yıl içinde dört kanaldan 14 kanala çıkardığımız TRT yayınlarını 40 kanala ulaştırmayı hedefliyoruz. Stüdyolarımızı, kameralarımızı ve canlı yayın araçlarımızı yeniledik. Ayrıca dijital vericiler dönemine geçtik. Özel kanallarla yarışan değil, onlara abilik yapan bir kanalız.”

Bizi izleyerek Türkçe öğreniyorlar

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Makedonya gezisinde, orada yaşayan halkın çoğunun TRT’yi izleyerek Türkçe öğrendiğini gördüğünü ifade etti. Şahin, TRT’nin üzerindeki sorumluluğun çok fazla olduğunu, yurtdışına da en iyi hizmeti vermek zorunda olduklarını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!